Palmer i Ajhorst u novembru ponovo dolaze u BiH

Promjene Izbornog zakona trebale bi biti dogovorene u toku ove godine, a to najbolje znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji najviše insisitraju na postizanju dogovora. Baš iz tog tabora slijedi dodatno ubrzavanje tempa.

Bosna i Hercegovina 02.11.2021 | 12:37
Palmer i Ajhorst u novembru ponovo dolaze u BiH

Direktorica pri Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajhorst i specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu Metju Palmer ponovo dolaze u BiH sredinom novembra, piše Večernji list.

Tom prilikom za stolom bi ponovo trebali biti predstavnici najjačih političkih opcija u BiH, a pred njima prijedlozi kako implementirati brojne presude domaćih i stranih pravnih instanci.

Palmer i Ajhorst prošle sedmice boraveći u Sarajevu napravili su brojne sastanke s političkim liderima, a u medijima se pojavio i prijedlog koji je u njihovo ime predočila predstavnica Venecijanske komisije.

Prijedlog se odnosi na biranje članova Predsjedništva, domova naroda te sprečavanje blokada na nivou Federacije BiH.

(Agencije  Foto:SB)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

OBELIX

02.11.2021 12:37

Dobre dnevnice,a ništa se ne radi.

ODGOVORITE
Name

Kad smo kod Amerike

02.11.2021 12:40

Predsednica je u Vasingtonu i uspjesno su realizovani dijalozi, na sta necu nikakve komentare vise, od strane onih koji se bore za vlast, suprotno je saucesce u fasizmu na stetu Srpske, na sta je Srpska duzna da reaguje i privodi one koji bi morali odgovarati za to.

ODGOVORITE
Name

Bez veze

02.11.2021 13:08

Nista oni nisu,izgleda da su oni duboko korumpiranim

Name

re

02.11.2021 15:44

Dođite tada sa odlukama da olakšate narodu život poslije 15 godina u RS.