Никола Јокић играч одлуке у побједи над Минесотом

Кошаркаши Денвера надиграли су Минесоту на гостовању са 93:91 у драматичној завршници меча, а Никола Јокић је био и играч одлуке јер је у тандему са Вилом Бартоном у одбрани успео да заустави два последња напада домаћина и онемогући их да дођу до изједначења у последњим секундама меча. Уз то поново је био о најефикаснији играч меча остваривши двоструки двоцифрен учинак.

Свијет 31.10.2021 | 11:29
Никола Јокић играч одлуке у побједи над Минесотом

Иако су домаћини водили током већине меча тим Денвера је у завршници успео да начини преокрет и поведе у самом финишу. а онда је на само девет секунди пре краја дошло до неколико драматичних обрта чији је главни актер био управо Никола Јокић.

Мало је недостајало да буде трагичар утакмице јер јр у практично одлучујућем нападу изгубио лопту и пружио шансу Минесоти да дође до продужетра или победе уколико убаце тројку.

Ипак Вил Бартон је успео да спречи први покушај за изједначење али лопта је опет дошла у руке домаћина за нови покушај који овај пут спречава управо Јокић који тиме постаје и играч одлуке чиме је крунисао нову одличну игру у четвртој победи свог тима.

Никола Јорић је био и најефикаснији играч завршивши меч двоструким двоцифреним учинком са 26 постигнутих поена уз 19 скокова и седам асистенција.

У победничком тиму уз Јокића најефикаснији је био Монте Морис са 16 постигнутих поена.

у редовима Минесоте најефикаснији Бизли је постигао 18 поена, а по четири мање постигли су Едвардс, Расел и Таунс.

Филаделфија је убедљиво надиграла Атланту са 122:94, а Бигдан Богдановић је имао добар учинак са 13 поена, уз четири скока и једну асистенцију али им то није много помогло да избегну трећи пораз у сезони.

Дуел Голден Стејт и Оклахоме био је својеврсни српски дерби због надметања Алексеја Покушевског и Немање Бјелице.

Победу су убедљиво однели „ратници" са 103:82 а Бјелици је славио иако је са шест постигнутих поена имао за кош слабији учинак од Покушевског коме је то сигурно била слаба утеха. 

НБА утакмице:

Детроит - Орландо 110:103
Њу Орлеанс - Њујорк 117:123
Индијана - Торонто 94:97
Филаделфија - Атланта 122:94
Чикаго - Јута 107:99
Мемфис - Мајами 103:129
Милвоки - Сан Антонио 93:102
Минесота - Денвер 91:93
Голден Стејт - Оклахома 103:82
Финикс - Кливленд 101:92

(РТС/ фото: тсн.ца)

Коментари / 0

Оставите коментар