Nikola Jokić igrač odluke u pobjedi nad Minesotom

Košarkaši Denvera nadigrali su Minesotu na gostovanju sa 93:91 u dramatičnoj završnici meča, a Nikola Jokić je bio i igrač odluke jer je u tandemu sa Vilom Bartonom u odbrani uspeo da zaustavi dva poslednja napada domaćina i onemogući ih da dođu do izjednačenja u poslednjim sekundama meča. Uz to ponovo je bio o najefikasniji igrač meča ostvarivši dvostruki dvocifren učinak.

Svijet 31.10.2021 | 11:29
Nikola Jokić igrač odluke u pobjedi nad Minesotom

Iako su domaćini vodili tokom većine meča tim Denvera je u završnici uspeo da načini preokret i povede u samom finišu. a onda je na samo devet sekundi pre kraja došlo do nekoliko dramatičnih obrta čiji je glavni akter bio upravo Nikola Jokić.

Malo je nedostajalo da bude tragičar utakmice jer jr u praktično odlučujućem napadu izgubio loptu i pružio šansu Minesoti da dođe do produžetra ili pobede ukoliko ubace trojku.

Ipak Vil Barton je uspeo da spreči prvi pokušaj za izjednačenje ali lopta je opet došla u ruke domaćina za novi pokušaj koji ovaj put sprečava upravo Jokić koji time postaje i igrač odluke čime je krunisao novu odličnu igru u četvrtoj pobedi svog tima.

Nikola Jorić je bio i najefikasniji igrač završivši meč dvostrukim dvocifrenim učinkom sa 26 postignutih poena uz 19 skokova i sedam asistencija.

U pobedničkom timu uz Jokića najefikasniji je bio Monte Moris sa 16 postignutih poena.

u redovima Minesote najefikasniji Bizli je postigao 18 poena, a po četiri manje postigli su Edvards, Rasel i Tauns.

Filadelfija je ubedljivo nadigrala Atlantu sa 122:94, a Bigdan Bogdanović je imao dobar učinak sa 13 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju ali im to nije mnogo pomoglo da izbegnu treći poraz u sezoni.

Duel Golden Stejt i Oklahome bio je svojevrsni srpski derbi zbog nadmetanja Alekseja Pokuševskog i Nemanje Bjelice.

Pobedu su ubedljivo odneli „ratnici" sa 103:82 a Bjelici je slavio iako je sa šest postignutih poena imao za koš slabiji učinak od Pokuševskog kome je to sigurno bila slaba uteha. 

NBA utakmice:

Detroit - Orlando 110:103
Nju Orleans - Njujork 117:123
Indijana - Toronto 94:97
Filadelfija - Atlanta 122:94
Čikago - Juta 107:99
Memfis - Majami 103:129
Milvoki - San Antonio 93:102
Minesota - Denver 91:93
Golden Stejt - Oklahoma 103:82
Finiks - Klivlend 101:92

(RTS/ foto: tsn.ca)

Komentari / 0

Ostavite komentar