Одржана смотра културног стваралаштва и обичаја

У организацији  Јавне установе Центар за културу и спорт, у србачком Дому културе  одржана је годишња смотра  културног  стваралаштва.  

Република Српска 30.10.2021 | 21:21
Одржана смотра културног стваралаштва и обичаја

Са најновијим кореографијама, народним играма и пјесмом, представили су се чланови Српског културно-умјетничког друштва  „Бели анђео“ из Српца, Фолклорног удружења градјана „Мотајички вук“ из Ситнеша, Ансамбла народних игара „Лијевче“ из Разбоја и Етно група „Вез“ из Српца.

Посјетиоци  су уживали у изворним народним играма и пјесмама из Србије и Републике Српске, са којима су ова друштва  у протеклих  годину дана, упркос тешкоћама због пандемије вируса корона, успјешно учествовала   на  бројним концертима у земљи и иностранству на којима су освајали значајна признања. 

Посебне симпатије гледалаца освојили су најмлађи учесници из свих друштава, који су показали висок степен стеченог знања о традицији,  култури и обичајима нашег народа.

Србачки фолклораши су редовни учесници у обиљежавању вјерских и других празника у својој локалној заједници, а материјалну подршку имају и од општинске управе. 

(БН/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

30.10.2021 21:49

Требали сте позвати КУД "Иван планина"из Тарчина да вам одигра игре православног живља из околине Сарајева

ОДГОВОРИТЕ