Održana smotra kulturnog stvaralaštva i običaja

U organizaciji  Javne ustanove Centar za kulturu i sport, u srbačkom Domu kulture  održana je godišnja smotra  kulturnog  stvaralaštva.  

Republika Srpska 30.10.2021 | 21:21
Održana smotra kulturnog stvaralaštva i običaja

Sa najnovijim koreografijama, narodnim igrama i pjesmom, predstavili su se članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva  „Beli anđeo“ iz Srpca, Folklornog udruženja gradjana „Motajički vuk“ iz Sitneša, Ansambla narodnih igara „Lijevče“ iz Razboja i Etno grupa „Vez“ iz Srpca.

Posjetioci  su uživali u izvornim narodnim igrama i pjesmama iz Srbije i Republike Srpske, sa kojima su ova društva  u proteklih  godinu dana, uprkos teškoćama zbog pandemije virusa korona, uspješno učestvovala   na  brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu na kojima su osvajali značajna priznanja. 

Posebne simpatije gledalaca osvojili su najmlađi učesnici iz svih društava, koji su pokazali visok stepen stečenog znanja o tradiciji,  kulturi i običajima našeg naroda.

Srbački folkloraši su redovni učesnici u obilježavanju vjerskih i drugih praznika u svojoj lokalnoj zajednici, a materijalnu podršku imaju i od opštinske uprave. 

(BN/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tatar

30.10.2021 21:49

Trebali ste pozvati KUD "Ivan planina"iz Tarčina da vam odigra igre pravoslavnog življa iz okoline Sarajeva

ODGOVORITE