В.д. директори јавних предузећа у служби политике?!

У Српској је на сцени класична злоупотреба института вршиоца дужности директора, показала је анализа организације Рестарт Српска.

Република Српска 29.10.2021 | 20:12
В.д. директори јавних предузећа у служби политике?!

У осам јавних предузећа на челу је вршилац дужности директора неколико година и та предузећа немају редовно изабраног директора. В.д. директора је годинама на челу Електорпривреде, Аеродрома Српске, Рудника и термоелектране Гацко, Рудника и термоелектране Угљевик.

У великом броју јавних предузећа једно вријеме је у посматраном периоду на челу био в.д. директора а само у 13 јавних предузећа на челу је све вријеме редовно изабрани директор. У неким случајевима в.д. је на челу Агенција и фондова читав посматрани период иако у тим институцијама в.д. не може бити на челу дуже од девет мјесеци по закону.

У Рестарту напомињу да је занимљиво и то да је в.д на челу новинске агенције Срна од 26.11.2020 године а Фонда здравственог осигурања од 19. новембра 2016. Најавили су подношење кривичних пријава тамо гдје се покаже да је на овај начин прекршен закон.

(БН)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

30.10.2021 05:32

Па ако их је политика поставила,у цијој це слузби бити.Неце ваљда у слузби хуманитарне организације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.10.2021 09:12

На прсте руке се могу набројати примјери државних предузећа гдје директори нису радили за странку и лични интерес. То је једноставно наш стандард. Код нас се криминал исплати

ОДГОВОРИТЕ