Пролазна оцјена за буџет, али новац под кључем

Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су вечерас Нацрт ребаланса буџета Града Бањалука са 23 гласа за. Међутим, продужен је рок јавне расправе за Нацрт те ће умјесто 3 трајати 20 дана. Градоначелник истиче да ће новац на градском рачуну остати закључан до краја године због процедура које слиједе и да ће град остати без финансирања.

Република Српска 29.10.2021 | 19:35
Пролазна оцјена за буџет, али новац под кључем

Нацрт ребаланса буџета добио је пролазну оцјену, али само до приједлога буџета и зато смо одлучили да продужимо јавну распаву о нацрту да би се сви предсједници мјесних заједница изјаснили о буџету, каже предсједник Скупштине града Младен Илић.

 „Ми смо свјесно подржали нацрт ребаланса да теорије бојкотујемо дали смо прилику да у ребалансу буду заступљене све политике око којих смо се усагласили. Знамо да није било ставке за помоћ здравственим радницима наравно да ћемо то очекивиати у новом приједлогу не само скупштинске већине него и других који су дискутовали“, каже Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Све што је скупштинска већина одбила, ићи ће на штету грађана и града Бањалука, каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

„Одбити и пролонгирати на овај начин ово што су пролонгирани ми тек можемо доћи у децембру то значи да су одустали од суфинансриања вртића и свих инфрастругкурних објеката иаммо нула км да чистимо улице и који су одлучили да због мене потопе бл и да то усмјере према мени“, каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Скупштинска већина била је против Одлуке о задужењу града емисијом хартија од вриједности којом су се требала обезбиједити додатна средства за реализацију инфраструктуриних пројеката. Одбијен је и план капиталних инвестиција за ову годину.

 „Ако видимо да је битна конкурентна привреда онда сматрамо да је 2,5 милиона км недовољно то издвајање је 1,4 одсто од укупних издвајања у програму капиталних инвестиција“, каже Бојан Пећанац, одборник СНСД-у у скупштини рада Бањалука.

 „Разлог који је наведен је да је низак износ од нешто више од 2 мил КМ онда је претходна администрација више давала али 2018.г 220 000 , 60 000 2019.г, 120 000 2020.г, то није ни пола милиона за 3 године ми предложили више од 2 милиона и то је мало“, каже Бојан Кресојевић, градски менаџер.

Ово је шеста сједница градског парламента, која је првобитно била заказана за 21.септембар ове године, али почела тек 11.октобра, и завршена је након 40 дана засједања уз прекиде и одгађања.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ето то је

29.10.2021 19:17

Та освета Милорада Додика кошта градјане Бања Луке а не Драшка. Кад сте гласали за власт у БЛ градјани су мислили доста је Драску градонацелницко мјесто сад виде да није. Требало је отјерати багру СНСД на смеце јер ево шта раде ти балавци и полтронцици. Зато народе спреми се за изборе 2022 и ни један једини глас овим моронима који изигравају одборнике а писнути не смију док не добију инструкције од милијардера баје. Ово народ Бања Луке мора да запамти како се свети Додик за губитак гр. мјеста у БЛ. Изгубиће ако бог да све на изборима али и положити рацуне за све крадје и корупцију у РС. Живио Драшко само напријед и не окреци се за овим љигавцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.10.2021 20:07

Секта је највеце зло овог народа. Све деструктивно долази од њих. Њима градјани нису битни и њихов зивот.

Name

Борац

29.10.2021 21:16

Бањалуцани изадните на улицу. Недајте да вас ови лопови блокирају.

Name

МЕНАГЕР

29.10.2021 22:12

На градској скупстини је била једна од тацака постављење новог директора позориста (или несто слицно) Та тацка је просла без икаквог коментара и дискусија Мени је то мало цудно Као да је вец несто договорено прије скупстине и ван ње

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛ МАЦАК

29.10.2021 22:57

Као сто се опозиција понаса на националном питању тако се скупстинска вецина понаса у БЛ. И једни И други имају по 0 од мене.

ОДГОВОРИТЕ