Prolazna ocjena za budžet, ali novac pod ključem

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su večeras Nacrt rebalansa budžeta Grada Banjaluka sa 23 glasa za. Međutim, produžen je rok javne rasprave za Nacrt te će umjesto 3 trajati 20 dana. Gradonačelnik ističe da će novac na gradskom računu ostati zaključan do kraja godine zbog procedura koje slijede i da će grad ostati bez finansiranja.

Republika Srpska 29.10.2021 | 19:35
Prolazna ocjena za budžet, ali novac pod ključem

Nacrt rebalansa budžeta dobio je prolaznu ocjenu, ali samo do prijedloga budžeta i zato smo odlučili da produžimo javnu raspavu o nacrtu da bi se svi predsjednici mjesnih zajednica izjasnili o budžetu, kaže predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

 „Mi smo svjesno podržali nacrt rebalansa da teorije bojkotujemo dali smo priliku da u rebalansu budu zastupljene sve politike oko kojih smo se usaglasili. Znamo da nije bilo stavke za pomoć zdravstvenim radnicima naravno da ćemo to očekiviati u novom prijedlogu ne samo skupštinske većine nego i drugih koji su diskutovali“, kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Sve što je skupštinska većina odbila, ići će na štetu građana i grada Banjaluka, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Odbiti i prolongirati na ovaj način ovo što su prolongirani mi tek možemo doći u decembru to znači da su odustali od sufinansrianja vrtića i svih infrastrugkurnih objekata iammo nula km da čistimo ulice i koji su odlučili da zbog mene potope bl i da to usmjere prema meni“, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Skupštinska većina bila je protiv Odluke o zaduženju grada emisijom hartija od vrijednosti kojom su se trebala obezbijediti dodatna sredstva za realizaciju infrastrukturinih projekata. Odbijen je i plan kapitalnih investicija za ovu godinu.

 „Ako vidimo da je bitna konkurentna privreda onda smatramo da je 2,5 miliona km nedovoljno to izdvajanje je 1,4 odsto od ukupnih izdvajanja u programu kapitalnih investicija“, kaže Bojan Pećanac, odbornik SNSD-u u skupštini rada Banjaluka.

 „Razlog koji je naveden je da je nizak iznos od nešto više od 2 mil KM onda je prethodna administracija više davala ali 2018.g 220 000 , 60 000 2019.g, 120 000 2020.g, to nije ni pola miliona za 3 godine mi predložili više od 2 miliona i to je malo“, kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Ovo je šesta sjednica gradskog parlamenta, koja je prvobitno bila zakazana za 21.septembar ove godine, ali počela tek 11.oktobra, i završena je nakon 40 dana zasjedanja uz prekide i odgađanja.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Eto to je

29.10.2021 19:17

Ta osveta Milorada Dodika košta gradjane Banja Luke a ne Draška. Kad ste glasali za vlast u BL gradjani su mislili dosta je Drasku gradonacelnicko mjesto sad vide da nije. Trebalo je otjerati bagru SNSD na smece jer evo šta rade ti balavci i poltroncici. Zato narode spremi se za izbore 2022 i ni jedan jedini glas ovim moronima koji izigravaju odbornike a pisnuti ne smiju dok ne dobiju instrukcije od milijardera baje. Ovo narod Banja Luke mora da zapamti kako se sveti Dodik za gubitak gr. mjesta u BL. Izgubiće ako bog da sve na izborima ali i položiti racune za sve kradje i korupciju u RS. Živio Draško samo naprijed i ne okreci se za ovim ljigavcima.

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2021 20:07

Sekta je najvece zlo ovog naroda. Sve destruktivno dolazi od njih. Njima gradjani nisu bitni i njihov zivot.

Name

Borac

29.10.2021 21:16

Banjalucani izadnite na ulicu. Nedajte da vas ovi lopovi blokiraju.

Name

MENAGER

29.10.2021 22:12

Na gradskoj skupstini je bila jedna od tacaka postavljenje novog direktora pozorista (ili nesto slicno) Ta tacka je prosla bez ikakvog komentara i diskusija Meni je to malo cudno Kao da je vec nesto dogovoreno prije skupstine i van nje

ODGOVORITE
Name

EL MACAK

29.10.2021 22:57

Kao sto se opozicija ponasa na nacionalnom pitanju tako se skupstinska vecina ponasa u BL. I jedni I drugi imaju po 0 od mene.

ODGOVORITE