Бијељина: Смањен број кривичних дјела

У протеклих девет мјесеци текуће године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина, евидентирано је значајно смањење кривичних дјела са укупним коефицијентом расвјетљености од 86 одсто. Поред тога, видљиво је смањење броја прекршаја нарушавања јавног реда и мира, а одступања су примјећена када је ријеч о безбједности саобраћаја.

Република Српска 28.10.2021 | 14:18
Бијељина: Смањен број кривичних дјела

Начелник полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић истакао је да је евидентирано смањење кривичних дјела за 6 одсто, из области општег криминалитета за 7 одсто, а број кривичних дјела против имовине мањи је за 19 одсто.

“Посебно бих издвојио да у посматраном периоду значајни резултати остварени су у борби против привредног криминалитета, откривено је 49 кривичних дјела са укупном причињеном материјалном штетом која износи преко 16 милиона конвертибилних марака, док противправна имовинска корист износи преко 5 милиона конвертибилних марака ”, додаје Терзић.

“У посматраном периоду евидентирано је 58 кривичних дјела против живота и тијела што је мање за 18 одсто, а евидентирано је једно кривично дјело убиство у покушају које је расвјетљено”, напомиње Срђан Гајић, начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бијељина.

Значајно смањење прекршаја примјетно је и из области јавног реда и мира.

“Од укупног броја евидентираних извршилаца прекршаја 112 лица се појављују као повратници у извршењу прекршаја. За наведене прекршаје службеници Полицијске управе Бијељина поднијели су 75 захтјева за покретање прекршајног поступка и издали 393 прекршајна налога. Није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, извршених од стране пет или више лица ”, рекао је начелник Сектора полиције ПУ Бијељина Игор Капикул.

Догодило се укупно 661 саобраћајна незгода, што представља повећање за 81 незгоду, а девет лица задобило је смртне повреде.

“Најризичнији путни правац са аспекта догађања саобраћајних незгода са тежим и смртним повредама је магистрални пут Бијељина – Бањ брдо, гдје је регистровано 16 незгода или 21 одсто од чега три са погинулим лицима, 13 са тежим тјелесним повредама, у склопу којег је село Суво поље најризичнија локација. Највећи број саобраћајних несрећа са настрадалим лицима евидентиран је као последица непрописне брзине”, истакао је Раденко Кнежевић, инспектор за саобраћај ПУ Бијељина.

У складу са правилником о саобраћају у зимским условима од 1. новембра сва моторна возила морају користити зимску опрему, подсјећају из Полицијске управе Бијељина.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ц

29.10.2021 03:05

Ма је ли могуце? У задњих мјесец дана је било најмање три саобрацајне незгоде у којој је у двије погинуо возац,а у трецој теско повриједјен. Затим убиство пред трговином. О цему ви прицате? Срам вас било,радите свој посао.

ОДГОВОРИТЕ