Bijeljina: Smanjen broj krivičnih djela

U proteklih devet mjeseci tekuće godine, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina, evidentirano je značajno smanjenje krivičnih djela sa ukupnim koeficijentom rasvjetljenosti od 86 odsto. Pored toga, vidljivo je smanjenje broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira, a odstupanja su primjećena kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja.

Republika Srpska 28.10.2021 | 14:18
Bijeljina: Smanjen broj krivičnih djela

Načelnik policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić istakao je da je evidentirano smanjenje krivičnih djela za 6 odsto, iz oblasti opšteg kriminaliteta za 7 odsto, a broj krivičnih djela protiv imovine manji je za 19 odsto.

“Posebno bih izdvojio da u posmatranom periodu značajni rezultati ostvareni su u borbi protiv privrednog kriminaliteta, otkriveno je 49 krivičnih djela sa ukupnom pričinjenom materijalnom štetom koja iznosi preko 16 miliona konvertibilnih maraka, dok protivpravna imovinska korist iznosi preko 5 miliona konvertibilnih maraka ”, dodaje Terzić.

“U posmatranom periodu evidentirano je 58 krivičnih djela protiv života i tijela što je manje za 18 odsto, a evidentirano je jedno krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je rasvjetljeno”, napominje Srđan Gajić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina.

Značajno smanjenje prekršaja primjetno je i iz oblasti javnog reda i mira.

“Od ukupnog broja evidentiranih izvršilaca prekršaja 112 lica se pojavljuju kao povratnici u izvršenju prekršaja. Za navedene prekršaje službenici Policijske uprave Bijeljina podnijeli su 75 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdali 393 prekršajna naloga. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, izvršenih od strane pet ili više lica ”, rekao je načelnik Sektora policije PU Bijeljina Igor Kapikul.

Dogodilo se ukupno 661 saobraćajna nezgoda, što predstavlja povećanje za 81 nezgodu, a devet lica zadobilo je smrtne povrede.

“Najrizičniji putni pravac sa aspekta događanja saobraćajnih nezgoda sa težim i smrtnim povredama je magistralni put Bijeljina – Banj brdo, gdje je registrovano 16 nezgoda ili 21 odsto od čega tri sa poginulim licima, 13 sa težim tjelesnim povredama, u sklopu kojeg je selo Suvo polje najrizičnija lokacija. Najveći broj saobraćajnih nesreća sa nastradalim licima evidentiran je kao posledica nepropisne brzine”, istakao je Radenko Knežević, inspektor za saobraćaj PU Bijeljina.

U skladu sa pravilnikom o saobraćaju u zimskim uslovima od 1. novembra sva motorna vozila moraju koristiti zimsku opremu, podsjećaju iz Policijske uprave Bijeljina.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

C

29.10.2021 03:05

Ma je li moguce? U zadnjih mjesec dana je bilo najmanje tri saobracajne nezgode u kojoj je u dvije poginuo vozac,a u trecoj tesko povrijedjen. Zatim ubistvo pred trgovinom. O cemu vi pricate? Sram vas bilo,radite svoj posao.

ODGOVORITE