Ветерани помогли свом болесном саборцу

Након емитовања прилога на БН ТВ о тешко болесном демобилисаном борцу, који је због болести онеспособљен за рад, Удружење ветерана одбрамбено-отаџбинског рата прво се активирало да посјети и помогне свом саборцу који живи у Беглуцима код Дервенте.

Република Српска 27.10.2021 | 21:21
Ветерани помогли свом болесном саборцу

Ветерани одбрамбено-отажбинског рата свој рад самостално финансирају, њихове активности нису покривене ниједним буџетом, а одмах након емитовања добојски регионални одбор покренуо је хитну акцију помоћи.

„Реаговали смо одмах и хвала вама као БН телевизији што пратите овакве случајеве. Срамота је државе и власти што су наши саборци пали на овако ниске гране. Ми смо на маргинама друштва, тако да борци морају помоћи једни другима, јер од државе слабе вајде“, каже Илија Бујадњак, предсједник Ветерана одбрамбено-отаџбинског рата регије Добој.

Синиша Савић живи у контејнеру, а борац. Болестан је са три стента уграђена. То је тежак живот, кажу борци.

- Ова наша борачка организација је све нас изневерила. Прибила се уз власт и они само тамо са њима примају плате и паре, никог не обилазе. Нити гледају има ли ко шта јести, је ли ко уопште здрав, може ли ходати, може ли доћи до болнице? И ми имамо неке своје захтјеве, 25 тачака које смо упутили тамо у Скупштину да се то разматра, међутим највјероватније смо ми одбијени. Нисмо званично још добили тај акт. Међутим, кад добијемо онда ћемо ми на неки друкчији начин ићи да то покренемо, јер ово је дно дна“ рекао је Љубомир Ђурић, предсједник Удружења ветерана одбрамнео-отаџинског рата ГО Дервента. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Љубав

27.10.2021 19:35

Није орудје. Она је за себе. А како несто остварити и преци, то је друга прица. Добро, ова вијест је уредна. Наравно када би била изолована од коментара о политици, инаце има самоинфекцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

27.10.2021 19:36

Зуниц ту пролази сваки дан,ал ово не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.10.2021 19:45

Бурле доведе борце до просјачког штапа, а дрмо би још РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпа

27.10.2021 20:14

БУРЛЕ МИСЛИ САМО НА СЕБЕ НЕМИСЛИ ОН НЕМА ОН ЦИМЕ МИСЛИТИ ДА МИСЛИ НЕБИХ НИ ДОСЛИ ДО ПРОСЈАЦКОГ СТАПА.

Name

Истинољубац

27.10.2021 20:06

Да ли је неко питао како је и засто овај цовјек досао до ситуације у којој јесте, засто с њим и уз њега нису зена и дјеца, засто му висе не помазе нико из његовог близег окрузења? Наравно да не браним надлезне Институције, али истина је непобитна само ако је рецена цијела. Тај цовјек је имао много ста, готово све, а засто сад нема, било би постено да сам казе. Хвала људима великог срца, хвала на хуманости, хвала на доброцинству, јер и за њих, али и за њега вази она добра стара изрека: Добро цини, па се добру надај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2021 21:30

И мени није јасно да човек нема баш никога од породице ко би му помогао? Тужно је ово видети заиста и наравно да треба бити човек и помоћи већина људи у РС јако тешко живи велика је незапосленост борци заборављени тужна слика и стварно стање РС-а

Name

Бобан

27.10.2021 20:33

Требате одњет и додиковој дјеци иони се муце немају ста да једу нигдје нераде а тата милионер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

27.10.2021 20:54

Хумана и за сваку похвалу акција ветерана, у настојању да се помогне саборцу заборављеног од дрзаве за коју се боријо, срамота је да је борац прве категорије дозивијо овако несто! Сјетите се како се Тито бринуо за своје првоборце, добре пензије, разне бенефиције, додатак за носиоце Споменице, итд. Ови наси првоборци из РС, су доведени на ниво социјалних слуцајева! Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2021 21:06

Све према заслигама

Name

јанко

27.10.2021 21:48

Гдје овога камера ухватила носи цовјеку тоалет папир а човјек гладан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видимо ли јад?

28.10.2021 05:51

Сетите се ових прича када будете узели оловку..Знајте да само ми одлучујемо о својој судбини..Немојте никада више гласати за Додика јер је нецовјек који нас је довео до дна!!

ОДГОВОРИТЕ