Veterani pomogli svom bolesnom saborcu

Nakon emitovanja priloga na BN TV o teško bolesnom demobilisanom borcu, koji je zbog bolesti onesposobljen za rad, Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata prvo se aktiviralo da posjeti i pomogne svom saborcu koji živi u Beglucima kod Dervente.

Republika Srpska 27.10.2021 | 21:21
Veterani pomogli svom bolesnom saborcu

Veterani odbrambeno-otažbinskog rata svoj rad samostalno finansiraju, njihove aktivnosti nisu pokrivene nijednim budžetom, a odmah nakon emitovanja dobojski regionalni odbor pokrenuo je hitnu akciju pomoći.

„Reagovali smo odmah i hvala vama kao BN televiziji što pratite ovakve slučajeve. Sramota je države i vlasti što su naši saborci pali na ovako niske grane. Mi smo na marginama društva, tako da borci moraju pomoći jedni drugima, jer od države slabe vajde“, kaže Ilija Bujadnjak, predsjednik Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata regije Doboj.

Siniša Savić živi u kontejneru, a borac. Bolestan je sa tri stenta ugrađena. To je težak život, kažu borci.

- Ova naša boračka organizacija je sve nas izneverila. Pribila se uz vlast i oni samo tamo sa njima primaju plate i pare, nikog ne obilaze. Niti gledaju ima li ko šta jesti, je li ko uopšte zdrav, može li hodati, može li doći do bolnice? I mi imamo neke svoje zahtjeve, 25 tačaka koje smo uputili tamo u Skupštinu da se to razmatra, međutim najvjerovatnije smo mi odbijeni. Nismo zvanično još dobili taj akt. Međutim, kad dobijemo onda ćemo mi na neki drukčiji način ići da to pokrenemo, jer ovo je dno dna“ rekao je Ljubomir Đurić, predsjednik Udruženja veterana odbramneo-otadžinskog rata GO Derventa. 

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Ljubav

27.10.2021 19:35

Nije orudje. Ona je za sebe. A kako nesto ostvariti i preci, to je druga prica. Dobro, ova vijest je uredna. Naravno kada bi bila izolovana od komentara o politici, inace ima samoinfekciju.

ODGOVORITE
Name

4d

27.10.2021 19:36

Zunic tu prolazi svaki dan,al ovo ne vidi.

ODGOVORITE
Name

re

27.10.2021 19:45

Burle dovede borce do prosjačkog štapa, a drmo bi još RS.

ODGOVORITE
Name

Gospa

27.10.2021 20:14

BURLE MISLI SAMO NA SEBE NEMISLI ON NEMA ON CIME MISLITI DA MISLI NEBIH NI DOSLI DO PROSJACKOG STAPA.

Name

Istinoljubac

27.10.2021 20:06

Da li je neko pitao kako je i zasto ovaj covjek dosao do situacije u kojoj jeste, zasto s njim i uz njega nisu zena i djeca, zasto mu vise ne pomaze niko iz njegovog blizeg okruzenja? Naravno da ne branim nadlezne Institucije, ali istina je nepobitna samo ako je recena cijela. Taj covjek je imao mnogo sta, gotovo sve, a zasto sad nema, bilo bi posteno da sam kaze. Hvala ljudima velikog srca, hvala na humanosti, hvala na dobrocinstvu, jer i za njih, ali i za njega vazi ona dobra stara izreka: Dobro cini, pa se dobru nadaj!

ODGOVORITE
Name

Re

28.10.2021 21:30

I meni nije jasno da čovek nema baš nikoga od porodice ko bi mu pomogao? Tužno je ovo videti zaista i naravno da treba biti čovek i pomoći većina ljudi u RS jako teško živi velika je nezaposlenost borci zaboravljeni tužna slika i stvarno stanje RS-a

Name

Boban

27.10.2021 20:33

Trebate odnjet i dodikovoj djeci ioni se muce nemaju sta da jedu nigdje nerade a tata milioner

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

27.10.2021 20:54

Humana i za svaku pohvalu akcija veterana, u nastojanju da se pomogne saborcu zaboravljenog od drzave za koju se borijo, sramota je da je borac prve kategorije dozivijo ovako nesto! Sjetite se kako se Tito brinuo za svoje prvoborce, dobre penzije, razne beneficije, dodatak za nosioce Spomenice, itd. Ovi nasi prvoborci iz RS, su dovedeni na nivo socijalnih slucajeva! Sramota!!!

ODGOVORITE
Name

Re

27.10.2021 21:06

Sve prema zasligama

Name

janko

27.10.2021 21:48

Gdje ovoga kamera uhvatila nosi covjeku toalet papir a čovjek gladan.

ODGOVORITE
Name

Vidimo li jad?

28.10.2021 05:51

Setite se ovih priča kada budete uzeli olovku..Znajte da samo mi odlučujemo o svojoj sudbini..Nemojte nikada više glasati za Dodika jer je necovjek koji nas je doveo do dna!!

ODGOVORITE