Путин наредио: Повећајте испоруке гаса Европи

Предсједник Русије Владимир Путин наложио је компанији "Гаспром" да се, након што се напуне гасом подземна складишта у Русији, започне повећање испорука у Европу.

Свијет 27.10.2021 | 20:06
Путин наредио: Повећајте испоруке гаса Европи

- Господине Милер (шеф "Гаспрома"), молим Вас да након што завршите са пумпањем гаса у подземна складишта у Русији до 8. новембра или 8. новембра започнете уједначен, планирани рад на повећању испорука гаса у ваша подземна складишта гаса у Европи – у Аустрији и Њемачкој - истакао је Путин.

Како је додао, то ће омогућити да се поуздано, стабилно ритмично испуњавају уговорне обавезе, односно да се европски партнери снабдијевају гасом у периоду јесен-зима.

- И између осталог, то ће несумњиво довести до повољније ситуације на енергетском тржишту Европе у цјелини - додао је руски лидер.

Путин је поновио да "Гаспром" у потпуности реализује све споразуме са европским земљама.

- Ситуација у Европи јасно показује колико је важна стабилна, поуздана сарадња у енергетској сфери. "Гаспром" у потпуности извршава дугорочне уговоре са европским земљама - рекао је руски лидер.

(Спутникнеwс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ето,

28.10.2021 16:15

...толико о Руској сили и моћи! Треба одјебат Русе једном за сва времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

28.10.2021 16:50

А САНКЦИЈЕ ЕУ ОСТАЈУ ПРЕМА РУСИЈИ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сwисс

29.10.2021 09:25

Брига Русију за санкције...зитарице и енергенте имају највисе у свијету па сад замисли ко први мозе да огладни , а да помињемо суперсоницне Ракете које сваки цосак земљине кугле непогресиво погађају...

ОДГОВОРИТЕ