Putin naredio: Povećajte isporuke gasa Evropi

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je kompaniji "Gasprom" da se, nakon što se napune gasom podzemna skladišta u Rusiji, započne povećanje isporuka u Evropu.

Svijet 27.10.2021 | 20:06
Putin naredio: Povećajte isporuke gasa Evropi

- Gospodine Miler (šef "Gasproma"), molim Vas da nakon što završite sa pumpanjem gasa u podzemna skladišta u Rusiji do 8. novembra ili 8. novembra započnete ujednačen, planirani rad na povećanju isporuka gasa u vaša podzemna skladišta gasa u Evropi – u Austriji i Njemačkoj - istakao je Putin.

Kako je dodao, to će omogućiti da se pouzdano, stabilno ritmično ispunjavaju ugovorne obaveze, odnosno da se evropski partneri snabdijevaju gasom u periodu jesen-zima.

- I između ostalog, to će nesumnjivo dovesti do povoljnije situacije na energetskom tržištu Evrope u cjelini - dodao je ruski lider.

Putin je ponovio da "Gasprom" u potpunosti realizuje sve sporazume sa evropskim zemljama.

- Situacija u Evropi jasno pokazuje koliko je važna stabilna, pouzdana saradnja u energetskoj sferi. "Gasprom" u potpunosti izvršava dugoročne ugovore sa evropskim zemljama - rekao je ruski lider.

(Sputniknews)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eto,

28.10.2021 16:15

...toliko o Ruskoj sili i moći! Treba odjebat Ruse jednom za sva vremena.

ODGOVORITE
Name

KOSTA

28.10.2021 16:50

A SANKCIJE EU OSTAJU PREMA RUSIJI ?

ODGOVORITE
Name

Swiss

29.10.2021 09:25

Briga Rusiju za sankcije...zitarice i energente imaju najvise u svijetu pa sad zamisli ko prvi moze da ogladni , a da pominjemo supersonicne Rakete koje svaki cosak zemljine kugle nepogresivo pogađaju...

ODGOVORITE