У ФБиХ Дан жалости због трагедије у Брчком

Данас је на простору Федерације БиХ Дан жалости поводом трагичне смрти седам особа у Брчком у пожару који је захватио породичну кућу протеклог викенда.

Босна и Херцеговина 27.10.2021 | 12:04
У ФБиХ Дан жалости због трагедије у Брчком

Дан жалости се обиљежава обавезним истицањем заставе Босне и Херцеговине на пола копља односно јарбола на зградама Владе Федерације БиХ и институција ФБиХ.

На Дан жалости не могу бити одржавани програми културно-забавног карактера на јавним мјестима у Федерацији Босне и Херцеговине.

Медијске куће на територији Федерације Босне и Херцеговине су дужне ускладити и прилагодити своје програмске садржаје Дану жалости.

Како је образложено, Одлука је донесена ради изражавања саучешћа и саосјећања с породицама седам жртава трагично страдалих у Брчком.

Подсјетимо, тровање угљенмоноксидом званично је узрок смрти шест особа које су у суботу преминуле у породичној кући у Брчком.

(Клиx  Фото:Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србин

27.10.2021 10:25

А ми ниста? Додусе, Брцко ионако није у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

27.10.2021 12:36

То нема везе. Зртве су зртве свједно које припадности и одакле. Велика туга! Искрено саучешће породици.

Name

ре

27.10.2021 12:55

Гдје сада Додо да каже да је Брчко у РС и да РС није из два дијела, Источна и Западна РС? И који дио РС-а да се осамостали? Ми немамо уопште новинаре и опозицију, јер да имамо, давно га је неко ово требао питати.