U FBiH Dan žalosti zbog tragedije u Brčkom

Danas je na prostoru Federacije BiH Dan žalosti povodom tragične smrti sedam osoba u Brčkom u požaru koji je zahvatio porodičnu kuću proteklog vikenda.

Bosna i Hercegovina 27.10.2021 | 12:04
U FBiH Dan žalosti zbog tragedije u Brčkom

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Kako je obrazloženo, Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i saosjećanja s porodicama sedam žrtava tragično stradalih u Brčkom.

Podsjetimo, trovanje ugljenmonoksidom zvanično je uzrok smrti šest osoba koje su u subotu preminule u porodičnoj kući u Brčkom.

(Klix  Foto:Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srbin

27.10.2021 10:25

A mi nista? Doduse, Brcko ionako nije u RS.

ODGOVORITE
Name

Vesna

27.10.2021 12:36

To nema veze. Zrtve su zrtve svjedno koje pripadnosti i odakle. Velika tuga! Iskreno saučešće porodici.

Name

re

27.10.2021 12:55

Gdje sada Dodo da kaže da je Brčko u RS i da RS nije iz dva dijela, Istočna i Zapadna RS? I koji dio RS-a da se osamostali? Mi nemamo uopšte novinare i opoziciju, jer da imamo, davno ga je neko ovo trebao pitati.