Брчко: Пројекат утопљавања јавних објеката

Градоначелник Брчког Есед Кадрић данас је заједно са својим сарадницима одржао састанак са замјеником резиденте представнице УНДП-а у БиХ Штефаном Кинлохом о реализацији пројеката утопљавања јавних објеката на подручју града.

Република Српска 26.10.2021 | 20:08
Брчко: Пројекат утопљавања јавних објеката

Кадрић је нагласио да би ова инвестиција била дугорочно од велике користи за дистрикт због уштеде енергије и трошкова гријања. 

“Ми смо инвестирали 500 хиљада марака као удружена средства са УНДП и тај пројекат јако добро иде. Уложили смо додатних милион марака сада у буџету за 2021.  У фази смо финалних усаглашавања и идемо у поступак утопљавања зграде Владе, старе зграде полиције, Дома културе односно
Скупштине и евентуално чак И објекта гдје смјештена Дирекција за финансије”, истакао је Кадрић.

Замјеник резидентног представника УНДП-а у БиХ Штефан Кинлох, такође је рекао да је један од главних бенефита енергетске ефикасности уштеда.

“Један од важних елемената је одрживо управљање енергијом у вези са климатским промјенама. Он је од кључне важности због  смањења емисије ЦО2 . Такође, један од главних бенефита енергетске ефикасности је тај што се тиме могу остварити уштеде, а касније се те уштеде могу поново инвестирати било да се ради о јавним или стамбеним зградама”, нагласио је Кинлох.

Градоначелник И његови сарадници изразили су наду да ће наставити сарадњу како би дошло до реализације и других неопходних  пројеката на подручју Брчког.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар