Brčko: Projekat utopljavanja javnih objekata

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić danas je zajedno sa svojim saradnicima održao sastanak sa zamjenikom rezidente predstavnice UNDP-a u BiH Štefanom Kinlohom o realizaciji projekata utopljavanja javnih objekata na području grada.

Republika Srpska 26.10.2021 | 20:08
Brčko: Projekat utopljavanja javnih objekata

Kadrić je naglasio da bi ova investicija bila dugoročno od velike koristi za distrikt zbog uštede energije i troškova grijanja. 

“Mi smo investirali 500 hiljada maraka kao udružena sredstva sa UNDP i taj projekat jako dobro ide. Uložili smo dodatnih milion maraka sada u budžetu za 2021.  U fazi smo finalnih usaglašavanja i idemo u postupak utopljavanja zgrade Vlade, stare zgrade policije, Doma kulture odnosno
Skupštine i eventualno čak I objekta gdje smještena Direkcija za finansije”, istakao je Kadrić.

Zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Štefan Kinloh, takođe je rekao da je jedan od glavnih benefita energetske efikasnosti ušteda.

“Jedan od važnih elemenata je održivo upravljanje energijom u vezi sa klimatskim promjenama. On je od ključne važnosti zbog  smanjenja emisije CO2 . Takođe, jedan od glavnih benefita energetske efikasnosti je taj što se time mogu ostvariti uštede, a kasnije se te uštede mogu ponovo investirati bilo da se radi o javnim ili stambenim zgradama”, naglasio je Kinloh.

Gradonačelnik I njegovi saradnici izrazili su nadu da će nastaviti saradnju kako bi došlo do realizacije i drugih neophodnih  projekata na području Brčkog.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar