Опозиција: Буџет Добоја у служби власти,а не грађана

„Зашто у Добоју нема привреде ни на мапи. Можда мисле да је привреда административни  центар од 38 милиона који се очигледно посматра као ресурс у коме ће се људи запошљавати и поново на неки начин држати по омчом и држати под чизмом", рекла је одборник ПДП-а у Скупштини града Добоја Оливера Недић.                      

Република Српска 26.10.2021 | 18:52
Опозиција: Буџет Добоја у служби власти,а не грађана

Одржана је шеста редовна сједница Скупштине града Добоја на којој је изгласан Нацрт буџета града Добоја за 2022. годину који износи 53 милиона и 360 хиљада КМ. 

Одборници опозиционих партија незадовољни су предложеним Нацртом буџета.

„Предвиђено је повећање средстава за јавна предузећа. Припремају се за изборе како би радили оно што су радили до сада, а то је да приме људе на два, три мјесеца, па их послије врате кући", рекао је Дејан Ковачевић, одборник ДНС-а.

Одборник Социјалистичке партије Ведран Глигорић навео је да су Нацрт буџета добили 5 до 12. Тврди да Градска управа нема стручне људе који би могли да реализују кључне пројекте за Добој.  

"У Градској управи не постоје људи који се разумију у  привреду, у економију, у било шта. Разумију се нажалост само у изборне манипулације, тако да не очекујем никакво економско предвиђање од њих. Мислим да је то паушално тако наведено, јер тако они доживљавају Нацрт буџета", рекао је Глигорић. 
                   
Предсједник Скупштине града Добоја Севлид Хуртић каже да након усвајања Нацрта буџета слиједи јавна расправа и да ће свако бити у могућности да изнесе приједлоге. 

Одборник ПДП-а Оливера Недић незадовољна је што, како каже, нема довољно привредних активности. 

„Зашто нема привреде ни на мапи. Можда мисле да је привреда административни  центар од 38 милиона који се очигледно посматра као ресурс у коме ће се људи запошљавати и поново на неки начин држати по омчом и држати под чизмом, под кључем на начин да не могу да буду независни, да не могу да процјењују, одлучују. Тамо гдје има привреде, тамо гдје двоје људи ради они су грађани који слободно доносе одлуке", рекла је Недићева. 

Она је навела да је Добој још увијек једини град без стипендија, а да су стипендије предочене као социјална помоћ. Додаје да је комплетан буџет прављен по принципу подобности.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ја није

26.10.2021 17:23

дпбој пропада вец 29 година од дана окупације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

26.10.2021 19:39

И пропадаце докле год гласате по наредјењу. Волите да имате привремене уговоре о раду и примате од Обрена милостињу умјесто да радите. Отисли сте сви из својих лијепих куца са села, па сад узивајте у градској "љепоти". Ми који смо ту родјени имамо бар толико карактера да се са стоком не мијесамо, у странке не уцлањујемо и унапредјујемо своја знања да нам не би такви сефовали.

Name

Ре

26.10.2021 19:59

Распоп покварени папак води град. Залосно сто је систем негативне селекције уцинио народу.

Name

Станари-Добој

26.10.2021 17:31

Добој је би град прије рата,све послије нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈЛИЈА

26.10.2021 18:05

Па није ваљда да оцекујете неки бољитак од лопине и издајника Омера и његовог полтрона распопа. А каарова имају.Па ту је глупави главоња Сладјан Јовиц и слицни.

Name

ДОБОЈ ?

26.10.2021 18:06

ПОСЛЕ РАТА НЕ ЛИЦИ НА СЕБЕ ОТИСАО ЈЕ У СВЕМУ УНАЗАД 30 ГОДИНА

Name

Милош

26.10.2021 18:36

Добој је некада био град фабрика и творница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

26.10.2021 18:54

Добој више није ништа,Дервента је за Добој велеград,али тражили смо ето нам га...до нас је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

27.10.2021 04:14

Сви буџети општина су у интересу власти једног човјека, неки мање, неки више

ОДГОВОРИТЕ