Подигнута оптужница због пропалих вакцина

Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против М.О. из овог града након спроведене истраге у вези са пропадањем 1.342 дозе вакцина против ковида 19 у приједорском Дому здравља.

Република Српска 26.10.2021 | 16:51
Подигнута оптужница због пропалих вакцина

М.О. се терети за кривична дјела несавјестан рад у служби и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, а оптужница је достављена Основном суду у Приједору на потврђивање, речено је данас Срни у овом тужилаштву.

За оба кривична дјела запријећена је новчана или казна затвора до двије године.

Против другог лица из Приједора обухваћеног истрагом чији су иницијали С.Ј. тужилац је донио наредбу о обустављању истраге јер није било довољно доказа да је починило кривично дјело.

Окружно јавно тужилаштво Приједор је у априлу, на основу медијских натписа, формирало овај предмет којим су били обухваћени вршилац дужности директора Дома здравља Слободан Јавор и начелница ХЕС-а епидемиолог Милица Отковић.

(Срна)

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Хаха

26.10.2021 15:44

А ко је крив што сада пропадају десетине хиљада вакцине? Хихихи, сигурно ја што одбијам да се вакцинишем. Не будали Краљевићу Марко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

26.10.2021 17:28

Ој Јаворе зелен боре, Градонацелнице у покусају

Name

Добој

26.10.2021 19:45

По мени су то јунаци.... минимално су тровали своје градјане.

Name

Приједорцанин М.

27.10.2021 05:57

Ми градјани у Приједору знамо да је директор јавориц одговоран за вакцине као први цовјек у Дому здравља а ли он је цлан и кадар снад и не мозе бити одговоран е то ти је рс јадно.

Name

ТЕШКО НАМА

26.10.2021 15:48

Хааа ха хааа! Хааа ха хааа! У РС пропале 52 000 вакцина и ником ништа. Сад у Приједору неко треба одговарати за 1300. Ово има само у овој лудој земљи. Зашто неодговара газда куће за пропале вакцинр.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

26.10.2021 18:39

Нацелница оптузена а овај билмез од директора није "то се изгледа десавало у некој другој галаксији,бруко!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

27.10.2021 05:43

Успјела секта изврсити притисак да се не подигне оптузница на овог билмеза који је обицан послусник секте и којег као таквог намјеравају кандидовати за тобоз градонацелника(предсједника опстине).Он као дир.тобоз није крив,а ДОКТОРИЦА јесте ?!!Срамота,у то вр.би се сви сликали за 15 вакцина,а не хиљаду и кусур,,,ниста он није добро организовао,тад,ни сад у установи коју као представља,тј.руководи. Слусам његове изјаве,,,тацно ме срамота такве особе,све сто казе има такву тезину"и дубину да је равно средњосколском дјетету....па ви народе опет гласајте за ове Бурлине униститеље свега и онанисте у фотељи опстине .Онај прије њега сто као даде отказ био цобан,а отисао као магаре,а овај сто кидисе на фотељу опстине обицан и безлицан послусник Бурлин,за своје интересе.Интелектом и сколом врло упитан.

Name

ПД

26.10.2021 21:41

Па,зар је ово могуће,докле више овако???? Ослободе директора Дома здравља,а подигну оптужницу против докторице??? Али,зна се ста је позадина свега,мисле ЦРВЕНИ СНСД да народ ниста не зна и не види. Тај дотични директор Јавор треба да буде на листи за кандидата за градоначелника у Приједору на ванредним изборима, па као да се обустави да нема "мрље" у својој биографији. Фуујјј! А,подигну оптужницу против др Милице Отковић, која је изврстан медицински радник,хуманиста,нема коме није помогла и јос увијек помаже у јеку ове епидемије; жена која нема нити једне мрље у свом зивоту. Докторице,издрзите,главу горе и са поносом се изборите са овим,јер има неко горе ко све гледа и поравна на крају. Свако добро вам желим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

27.10.2021 02:53

Ма дајте. Пропало на десетине хиљада, користе кисик који ни животињама не би смјели дати и туже за мало вакцина. Нек туже ако има основа, али нек туже све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

27.10.2021 08:10

Приједор нема сигнала да не моземо пратити Скупстину РС не знам како је у другим опстинама.

ОДГОВОРИТЕ