Podignuta optužnica zbog propalih vakcina

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv M.O. iz ovog grada nakon sprovedene istrage u vezi sa propadanjem 1.342 doze vakcina protiv kovida 19 u prijedorskom Domu zdravlja.

Republika Srpska 26.10.2021 | 16:51
Podignuta optužnica zbog propalih vakcina

M.O. se tereti za krivična djela nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, a optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Prijedoru na potvrđivanje, rečeno je danas Srni u ovom tužilaštvu.

Za oba krivična djela zaprijećena je novčana ili kazna zatvora do dvije godine.

Protiv drugog lica iz Prijedora obuhvaćenog istragom čiji su inicijali S.J. tužilac je donio naredbu o obustavljanju istrage jer nije bilo dovoljno dokaza da je počinilo krivično djelo.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor je u aprilu, na osnovu medijskih natpisa, formiralo ovaj predmet kojim su bili obuhvaćeni vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Slobodan Javor i načelnica HES-a epidemiolog Milica Otković.

(Srna)

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Haha

26.10.2021 15:44

A ko je kriv što sada propadaju desetine hiljada vakcine? Hihihi, sigurno ja što odbijam da se vakcinišem. Ne budali Kraljeviću Marko

ODGOVORITE
Name

Prijedor

26.10.2021 17:28

Oj Javore zelen bore, Gradonacelnice u pokusaju

Name

Doboj

26.10.2021 19:45

Po meni su to junaci.... minimalno su trovali svoje gradjane.

Name

Prijedorcanin M.

27.10.2021 05:57

Mi gradjani u Prijedoru znamo da je direktor javoric odgovoran za vakcine kao prvi covjek u Domu zdravlja a li on je clan i kadar snad i ne moze biti odgovoran e to ti je rs jadno.

Name

TEŠKO NAMA

26.10.2021 15:48

Haaa ha haaa! Haaa ha haaa! U RS propale 52 000 vakcina i nikom ništa. Sad u Prijedoru neko treba odgovarati za 1300. Ovo ima samo u ovoj ludoj zemlji. Zašto neodgovara gazda kuće za propale vakcinr.

ODGOVORITE
Name

Radenko

26.10.2021 18:39

Nacelnica optuzena a ovaj bilmez od direktora nije "to se izgleda desavalo u nekoj drugoj galaksiji,bruko!!!

ODGOVORITE
Name

Gagi

27.10.2021 05:43

Uspjela sekta izvrsiti pritisak da se ne podigne optuznica na ovog bilmeza koji je obican poslusnik sekte i kojeg kao takvog namjeravaju kandidovati za toboz gradonacelnika(predsjednika opstine).On kao dir.toboz nije kriv,a DOKTORICA jeste ?!!Sramota,u to vr.bi se svi slikali za 15 vakcina,a ne hiljadu i kusur,,,nista on nije dobro organizovao,tad,ni sad u ustanovi koju kao predstavlja,tj.rukovodi. Slusam njegove izjave,,,tacno me sramota takve osobe,sve sto kaze ima takvu tezinu"i dubinu da je ravno srednjoskolskom djetetu....pa vi narode opet glasajte za ove Burline unistitelje svega i onaniste u fotelji opstine .Onaj prije njega sto kao dade otkaz bio coban,a otisao kao magare,a ovaj sto kidise na fotelju opstine obican i bezlican poslusnik Burlin,za svoje interese.Intelektom i skolom vrlo upitan.

Name

PD

26.10.2021 21:41

Pa,zar je ovo moguće,dokle više ovako???? Oslobode direktora Doma zdravlja,a podignu optužnicu protiv doktorice??? Ali,zna se sta je pozadina svega,misle CRVENI SNSD da narod nista ne zna i ne vidi. Taj dotični direktor Javor treba da bude na listi za kandidata za gradonačelnika u Prijedoru na vanrednim izborima, pa kao da se obustavi da nema "mrlje" u svojoj biografiji. Fuujjj! A,podignu optužnicu protiv dr Milice Otković, koja je izvrstan medicinski radnik,humanista,nema kome nije pomogla i jos uvijek pomaže u jeku ove epidemije; žena koja nema niti jedne mrlje u svom zivotu. Doktorice,izdrzite,glavu gore i sa ponosom se izborite sa ovim,jer ima neko gore ko sve gleda i poravna na kraju. Svako dobro vam želim!

ODGOVORITE
Name

D

27.10.2021 02:53

Ma dajte. Propalo na desetine hiljada, koriste kisik koji ni životinjama ne bi smjeli dati i tuže za malo vakcina. Nek tuže ako ima osnova, ali nek tuže sve.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

27.10.2021 08:10

Prijedor nema signala da ne mozemo pratiti Skupstinu RS ne znam kako je u drugim opstinama.

ODGOVORITE