Скупштинска већина Бањалуке блокира пројекте

Скупштинска већина Скупштине града Бањалука сматра непотребно задужење кроз емисију обвезница по каматној стопи четири посто, којим би се финансирали инфрастриктурни пројекти овог града, иако се претходна администрација задуживала по већој каматној стопи. 

Република Српска 26.10.2021 | 15:54
Скупштинска већина Бањалуке блокира пројекте

Поред 17 милиона буџетског суфицита усмјерених на помоћ пензионерима, вишечланим породицама, ученицима и субвенционисање осталих пројеката, додатним приходима од емисије обвезница планирана је изградња путева у приградским насељима Бањалуке, изградња амбуланте те савременог спортског центра. Скупштинска већина сматра непотребним задужење за наведене инфраструктурне пројекте.

 „Када је у питању задужење града мислим да је било јасно кроз већину дискусија да скупштинска већина сматра да је то задужења града у овом моменту нешто непотребно.Ми цијенимо овај суфицит који је у буџету изузетно висок, и морам апсолутно признати, никад већи. Свјесни смо да и претходна администрација и друге неке институције допринијеле томе“, истиче предсједник Скупштине града Младен Илић.

Шеста редовна сједница Скупштине града траје 36 дана и то је намјерно опструисање рада Скупштине, истиче градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. Он наводи да скупштинска већина води погубну политику.

 „Овдје се ради о још једном политичком самоубиству, још једној невјероватно и катастрофално погубној и политичкој одлуци, а и одлуци првенствено према народу и грађанима Бањалуке, а то значи да је скупштинска фамозна већина одлучила, одбила и одбиће приједлог да радимо главне инфраструктурне пројекте кроз најважнија бањалучка насеља Куљани, Дебељаци, Петрићевац, Мотике,Шарговац, Пријечани, амбуланта у Драгочају и једно важно спортско игралиште, терен, један спортски комплекс на Лаушу. Зашто су они то радили то само они знају, јер је њихова жеља да се у Бањалуци ништа не дешава и да послије неког времена, када прође мјесец, два три, пет, девет, кажу видите градоначелник није ништа урадио“, тврди градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Станивуковић каже да је са својим тимом припремио одлуку да се ови пројекти раде, а скупштинска већина одбила је приједлог  јер не прихвата задужење по каматној стопи четири посто, иако је претходна администрација града овакве пројекте извршавала по каматној стопи од четири и по посто, а Влада Српске са каматном стопом пет посто, тврди градоначелник. 

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ццц

26.10.2021 14:13

Црвени су решили да блокирају све.... А ти народе ћути и грцај ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

26.10.2021 14:18

Јос један у низу њихови одлука,да народ изадје на улице.

Name

Страхиња

26.10.2021 14:52

Па како ови људи могу бити овако неодговорни. Коме се они свете народу.

Name

Ре

26.10.2021 19:18

Од поцетка све опструишу, подли су и љигави, лицемјерни. Подрска Градонацелнику!!!

Name

Ре

27.10.2021 03:07

Нек се свако врати у свој град. Бањалуку вратити бањалучанима који је воле. Или још простије вратити је онима који у њој живе бар три генерације. Већина скупштине дошље са купљеним књижицама и дипломама.

Name

Готови су ...

26.10.2021 16:20

Све је то Додикова багра свете се градоначелнику а незнају да ће им Драшко бити председник Републике ... А после их све посмјењивати ... Тешко оном ко слуша опиченог Додика и коме народ суди а то није далеко ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рецено

27.10.2021 06:31

Додик је рекао кад је изгубио бањалуку да це нам се осветити.па казњава своје градјане свим и свацим кактастрофа

Name

ниста цудно

26.10.2021 16:27

Цим је генерал изгубио Бања Луку рекао је да це се осветити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сссс

26.10.2021 22:11

Људи из Куљана Мотика Сарговца Дебелхака Драгоцаја право пред скупстину града тразити смјену одборника СНСД који опструису напрредак а све из разлода да би рекли како није Драско ниста урадио

Name

Избјеглица

26.10.2021 16:59

Јос мало. Осјетио је народ како је када се средства тросе како треба. 2022...само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господине

26.10.2021 17:02

Станивуковицу ,имају само јос годину дана да опструјису послије Избора ,када изгубе исте ,неце моци од СРАМОТЕ да просетају Бањалуком ! Оцито је да ти ,вецином младји људи ,немју своје мисљење ,оцито ни мозга вец им комитет есенезд ..а даје смјернице .Исто тако ,ти људи су вецина са села ,сто и није спорно ,али је спорно то ,сто су за претпоставити њихови оцеви домацини људи ,па исто је за претпоставку ,да су их уцили постењу .Али ,изгледа да је ,комитет узео под своје ,вазна је цланска карта ,само та карта мозе да остане у дјепу ,а ,воз је одавно отисао са станице . Молим ,да се објави .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

26.10.2021 18:24

Какве СРАМОТЕ?!?!Па ти људи да имају бар мало,образа,људскости и СРАМА,неби радили сто раде.А посто су вецински примитивци...кроз БЛ це сетат и мислити да су свемогуце фаце.

Name

Ре

26.10.2021 21:27

Е па народе бирали сте добили сте скупстинску вецину

ОДГОВОРИТЕ