Због трагедије у Брчком у сриједу дан жалости у ФБиХ

Влада Федерације БиХ (ФБиХ) прогласила је 27. октобар даном жалости на подручју Федерације БиХ због смрти седам лица у трагедији у Брчком.

Босна и Херцеговина 26.10.2021 | 13:13
Због трагедије у Брчком у сриједу дан жалости у ФБиХ

Одлука је донесена данас на хитној, телефонски одржаној сједници федералне ваде.

Овај дан се обиљежава обавезним истицањем заставе БиХ на пола копља, односно јарбола на зградама Владе и институција ФБиХ, програми културно-забавног карактера на јавним мјестима не могу бити одржавани, а медијске куће на територији Федерације дужне су ускладити и прилагодити програмске садржаје дану жалости, саопштено је из Владе.

Трагедија у Брчком догодила се када је у породичној кући у насељу Суљагића сокак избио пожар.

Тровање угљен-моноксидом званично је узрок смрти шест лица која су у суботу, 23. октобра, смртно страдала, а у ноћи озмеђу недјеље и понедјељка на Универзитетском клиничком центру у Тузли преминуло је и дијете које је било у тешком стању након пожара.

(Срна  ФОТО/ПРИНТСЦРЕЕН/ФБ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

118д

26.10.2021 13:59

могли су и ови наши то урадити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан Србин

26.10.2021 16:56

Има ли ико нормалан у Републици Српској да прогласи Дан Жалости, настрадали су наша Браћа Роми, бар у овоме случају нема никакве политике. Седам Људских Душа је настрадало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сло

26.10.2021 21:37

Брцко није ни Федерација ни РС. Ови из Федерације својатају овако Брцко јер дан жалости треба бити у Дистрикту Брцко који је посебан дио БиХ.