Zbog tragedije u Brčkom u srijedu dan žalosti u FBiH

Vlada Federacije BiH (FBiH) proglasila je 27. oktobar danom žalosti na području Federacije BiH zbog smrti sedam lica u tragediji u Brčkom.

Bosna i Hercegovina 26.10.2021 | 13:13
Zbog tragedije u Brčkom u srijedu dan žalosti u FBiH

Odluka je donesena danas na hitnoj, telefonski održanoj sjednici federalne vade.

Ovaj dan se obilježava obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija FBiH, programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima ne mogu biti održavani, a medijske kuće na teritoriji Federacije dužne su uskladiti i prilagoditi programske sadržaje danu žalosti, saopšteno je iz Vlade.

Tragedija u Brčkom dogodila se kada je u porodičnoj kući u naselju Suljagića sokak izbio požar.

Trovanje ugljen-monoksidom zvanično je uzrok smrti šest lica koja su u subotu, 23. oktobra, smrtno stradala, a u noći ozmeđu nedjelje i ponedjeljka na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli preminulo je i dijete koje je bilo u teškom stanju nakon požara.

(Srna  FOTO/PRINTSCREEN/FB)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

118d

26.10.2021 13:59

mogli su i ovi naši to uraditi ?

ODGOVORITE
Name

Običan Srbin

26.10.2021 16:56

Ima li iko normalan u Republici Srpskoj da proglasi Dan Žalosti, nastradali su naša Braća Romi, bar u ovome slučaju nema nikakve politike. Sedam Ljudskih Duša je nastradalo.

ODGOVORITE
Name

Slo

26.10.2021 21:37

Brcko nije ni Federacija ni RS. Ovi iz Federacije svojataju ovako Brcko jer dan žalosti treba biti u Distriktu Brcko koji je poseban dio BiH.