На свадби добио бакшиш од 110.000 марака

Певач Ера Ојданић открио је у једној емисији непознате детаље из свог бурног приватног живота и каријере, која траје већ пет деценија.

Забава 25.10.2021 | 20:20
На свадби добио бакшиш од 110.000 марака

Најпре је открио да је највећи бакшиш у каријери добио на свадби у Ритопеку. - То је било 1975. године. Те године сам снимио песму "Ожењен сам, као момак живим". То је такав мегахит био, и до дан-данас је остао. Те године је један Милан, велики газда из Ритопека, женио два сина истог дана. Ја сам тада жарио и палио Југославијом, тако да је он дошао код мене и ми се погодимо за свадбу, за три дана - момачко вече, дан свадбе и сутрадан. Ја сам имао и прво најмодерније озвучење тада. Народ се толико веселио, бацали су паре... Кад смо се пребројали на крају, 110.000 марака. Било нас је десетак музичара. Одмах после тога, нас четворо је отишло у једну ауто-кућу и купили смо нове "кечеве" - открио је Ера.

Era Ojdanić, Andrija Era Ojdanić, Ispovest
ФОТО: НИКОЛА АНЂИЋ, ПРИВАТНА АРХИВА

У сећању за цео живот ће му остати и ситуација када га је један фан насамарио пред дупке пуним Домом синдиката.

- Године 1981. имао сам солистичке концерте у Дому синдиката, седам дана заредом. То је био печат моје каријере. Ту су били и један момак и девојка у ложи, ја треба да изађем на сцену у ношњи, а они гледају у мене збуњено. Оркестар већ почео да свира форшпил, ја не могу да почнем да певам јер видим да су се ови запањили. Не знам шта се догађа, а дечко ми је само руком дискретно показао да ми је откопчан шлиц. Тад сам се окренуо ка оркестру да се наместим, видим шлиц закопчан. Окрећем се ка дечку, а он са девојком умире од смеха! Како су направили фору и зезнули ме. Ја ћу се сећати тога и кад будем умирао - присетио се фолкер.

Ојданић је открио и да са једним колегом не разговара више од 15 година.

- Постоји тај један певач, Босанац је и не желим да му поменем име. Били смо некад много добри другари и цимери кад смо имали концерте, али не причамо већ 15-16 година. Толико ме је увредио да о помирењу нема ни говора - јасан је Ера.

Era Ojdanić
ФОТО: ДРАГАН КАДИЋ

(Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

И

25.10.2021 20:01

Овај се поцео хвалисати,као Драгана.М.

ОДГОВОРИТЕ