Na svadbi dobio bakšiš od 110.000 maraka

Pevač Era Ojdanić otkrio je u jednoj emisiji nepoznate detalje iz svog burnog privatnog života i karijere, koja traje već pet decenija.

Zabava 25.10.2021 | 20:20
Na svadbi dobio bakšiš od 110.000 maraka

Najpre je otkrio da je najveći bakšiš u karijeri dobio na svadbi u Ritopeku. - To je bilo 1975. godine. Te godine sam snimio pesmu "Oženjen sam, kao momak živim". To je takav megahit bio, i do dan-danas je ostao. Te godine je jedan Milan, veliki gazda iz Ritopeka, ženio dva sina istog dana. Ja sam tada žario i palio Jugoslavijom, tako da je on došao kod mene i mi se pogodimo za svadbu, za tri dana - momačko veče, dan svadbe i sutradan. Ja sam imao i prvo najmodernije ozvučenje tada. Narod se toliko veselio, bacali su pare... Kad smo se prebrojali na kraju, 110.000 maraka. Bilo nas je desetak muzičara. Odmah posle toga, nas četvoro je otišlo u jednu auto-kuću i kupili smo nove "kečeve" - otkrio je Era.

Era Ojdanić, Andrija Era Ojdanić, Ispovest
FOTO: NIKOLA ANĐIĆ, PRIVATNA ARHIVA

U sećanju za ceo život će mu ostati i situacija kada ga je jedan fan nasamario pred dupke punim Domom sindikata.

- Godine 1981. imao sam solističke koncerte u Domu sindikata, sedam dana zaredom. To je bio pečat moje karijere. Tu su bili i jedan momak i devojka u loži, ja treba da izađem na scenu u nošnji, a oni gledaju u mene zbunjeno. Orkestar već počeo da svira foršpil, ja ne mogu da počnem da pevam jer vidim da su se ovi zapanjili. Ne znam šta se događa, a dečko mi je samo rukom diskretno pokazao da mi je otkopčan šlic. Tad sam se okrenuo ka orkestru da se namestim, vidim šlic zakopčan. Okrećem se ka dečku, a on sa devojkom umire od smeha! Kako su napravili foru i zeznuli me. Ja ću se sećati toga i kad budem umirao - prisetio se folker.

Ojdanić je otkrio i da sa jednim kolegom ne razgovara više od 15 godina.

- Postoji taj jedan pevač, Bosanac je i ne želim da mu pomenem ime. Bili smo nekad mnogo dobri drugari i cimeri kad smo imali koncerte, ali ne pričamo već 15-16 godina. Toliko me je uvredio da o pomirenju nema ni govora - jasan je Era.

Era Ojdanić
FOTO: DRAGAN KADIĆ

(Kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

I

25.10.2021 20:01

Ovaj se poceo hvalisati,kao Dragana.M.

ODGOVORITE