Потврђен узрок смрти шест особа у Брчком

Тровање угљен-моноксидом званично је узрок смрти шест особа које су у суботу смртно страдале у породичној кући у Брчком, потврђено је из тамошњег тужилаштва.

Република Српска 24.10.2021 | 13:34
Потврђен узрок смрти шест особа у Брчком

Као што је познато, велика трагедија јуче је задесила Брчко када је у породичној кући у насељу Суљагића сокак дошло до избијања пожара. Том приликом шест особа је смртно страдало, док их је више задобило повреде.

"Резултати обдукције страдалих у Суљагића сокаку показују да је ријеч о тровању угљен-моноксидом. Наређено је токсиколошко вјештачење и вјештачење узрока пожара по вјештаку противпожарне струке. Резултати до сада проведених радњи показују да пожар није подметнут од трећих особа", рекао је секретар Тужилаштва Брчко дистрикта Самир Бегановић.

Првобитне информације су говориле да су повреде задобиле четири особе, међутим тај број се повећао на њих седам. Ријеч је о малољетним особама од којих је шест смјештено у болници у Брчком, док је један дјечак, који се још увијек води као Н.Н. особа, уз претпоставку да је старости око пет година, у веома тешком стању у Универзитетском клиничком центру у Тузли.

"Пацијент се налази на Клининици за дјечије болести, у јединици интензивне његе. На механичкој је вентилацији, нестабилних параметара и ријеч је о врло тешком здравственом стању", изјавила је за Клиx.ба портпарол тузланског УКЦ-а Ерсија Ашчерић-Мујединовић.

У вријеме објаве чланка очекивао се отпуст шест малољетних особа из брчанске болнице, а које су након пружене медицинске помоћи испунили услове за одлазак из здравствене установе.

"Даљу његу и смјештај шест малољетних особа преузело је Одјељење за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта. Њима је обезбијеђен смјештај, храна, одјећа, обућа, психолошка подршка и њега. Њихов статус ће на овакав начин бити ријешен док локална заједница им не обезбиједи алтернативни смјештај или адаптацију постојеће куће у којој су живјели", рекао је Сеад Шадић, шеф Брчанског одјељења за здравство и остале услуге.

Још увијек није познато када ће бити обављена сахран шест смртно страдалих особа, али тај дан ће у Брчком бити проглашен даном жалости.

Клиx

 

Коментари / 0

Оставите коментар