Вучић подржао политику за коју се бори СДС

Све што је предсједник Србије Александар Вучић рекао након састанка са Додиком је  политика коју проводи и за коју се бори Српска демократска странка, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Република Српска 24.10.2021 | 12:53
Вучић подржао политику за коју се бори СДС

Шаровић је истакао да председник Србије захтијева "рационалан и прагматичан приступ",  и све оно што је СДС, насупрот политици галаме и песница, тражио од актуелне власти.

„Управо Вучић је нагласио да разговор нема алтернативу и да се мора водити дијалог са Бошњацима, а за исту изјаву ових дана из табора СНСД-а оркестрирано смо етикетирани као ‘издајници’. Је ли онда по њима можда и предсједник Вучић издајник“, упитао је Шаровић.

Једнако смо упозоравали, додаје Шаровић,  "да се оставимо снова о побједи над другим народима, јер је побједа  разговор о будућности" и једнако најважнијим смо истицали и истичемо да се Српска може чувати само у миру, конкретним радом и напретком.

Он каже да је посебно занимљиво је да је фокус састанка био на рјешавању "питања шума  и земљишта" што су управо питања, подсјећа Шаровић, чије решавање су из СДС потенцирали и тражили да се управо о њима расправља на сједници Народне скупштине Републике Српске. 

Шаровић је напоменуо и да је предсједник Вучић такође најавио разговоре са међународним представницима о ситуацији у БиХ.

„А то су исти они којима Додик упућује најприземније поруке и за које хоће да нас увјери да чак и не постоје и немају никакву улогу“, наводи Шаровић.

Занимљиво је, додаје он, да смо све ове изјаве предсједника Вучића чули само сат након што је СНСД-ов министар Кошарац изјавио да је против исте те"паметне политике". 

„Сасвим је јасно да имамо посла са хаотичном влашћу која срља и нема никакав озбиљан план, већ вуче једностране, непримјерене потезе, без ширих консултација, и што је најгоре - уноси страх у јавности Републике Српске због увлачења у конфликте и пријетње ратом“, упозорава предсједник СДС.

Шаровић каже да се показало да је политика Српске демократске странке нормална, разумна и паметна политика која води рачуна о интересима Републике Српске најбољи могући начин и да је то јасно увидио и препознао и предсједник Србије Александар Вучић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Дрина

24.10.2021 11:10

Срамота за србе.Муслимани се у Федерацији удрузисе а србима само дај власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.10.2021 12:48

Дај ти доди власт још годину сад веч глодје и кости из државног прорачуна као прави природни предатор..јер ко прије дјевојци..

Name

МИРКО

24.10.2021 12:59

ИДИ У ЗАСЛУЗЕНУ ПЕНЗИЈУ...МЛАДИ ЉУДИ СУ БУДУЦНОСТ...

Name

Какви муслимани?

24.10.2021 13:25

То су Бошњаци. Јесмо ли ми онда Православци са великим П? Уставна категорија је назив Бошњак, а не "Муслиман".

Name

РЕ

24.10.2021 15:33

Нису се никакви Муслимани удрузили то је греска па цак нису ни Босњаци овдје у Федерацији се формира једна опција која це се борити за заститу и оцување нам једине домовине Босне и херцеговине, која је и теби домовина и у коју су сви добро досли. Ова опција је дакле отворена и добро досли сви патриоте једине нам домовине да се борио против ове троцлане хоботнице Додик, Цовиц, Бакир. Ех да је дао Бог да имамо јос висе Мијатовица, Вукана, Мектица, Бурсаца, Османагица, Мехмедагица, Комсица, Ценица, Васковица, Никсица, Станивуковица.... али бице ако Б.да.

Name

упс

24.10.2021 11:40

Вучић подржава политику која најмање смета Србији. А РС треба политику која највише њој одговара и њу штити и њу развија. Управо Ту је цака, зашто опозоција не може у фотељу већ 20 година и ко зна колико још.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ ЈАСО

24.10.2021 12:53

СВИ СМО ЧУЛИ КАКО ВУЧИЂ БАЛАНСИРА И СМИРУЈЕ ДОДИКА...И ИСТИНА ЈЕ ДА ПРИЧА ИСТО ШТО И ВИ, КО ХОЋЕ ДА ЧУЈЕ.

Name

БиХ

24.10.2021 13:01

Нема самосталну политику, РС за ту цињеницу приде друге јос мање..... Тако док се сви изредају превасходно са интересима своје ато лицних, заиста смо у незавидној ситуацији висе но било ко...... Није ни цудо сто овакво и оволико страдамо и у рату и у миру.....

Name

Мишо

24.10.2021 11:44

Па јесте ли ви нормални? Вучић подржава Додика. Стара српска пословица: "с ким си, таки си!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.10.2021 12:47

Вуциц не подрзава Додика. Србија подрзава РС. Али и Мирко као да је резисер или писац НФ. Није ми јасно како је он досао на закљуцак да Србија бас њега подрзава. Мирков национални интерес је да се врати у министарску фотељу у Сарајеву.

Name

рере

24.10.2021 16:10

Браво,нису они браца него полубраца....!

Name

Вишеград

24.10.2021 11:55

Тако је Мирко.Овај лудак нас одвуче у пропаст.Тражите Ви,опозиција са Вучићем састанак,без овог галамџије и лажова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јок

24.10.2021 12:55

Вуциц је дипломата који ће подржати сваку власт. А и будали је јасно да је његова прича (договор без једностраних одлука, економска политика, сарадња, развој) подударнија Саровицевој него Додиковој.

Name

Цему се уопсте цудити

24.10.2021 12:48

Па они су умрезени са свом мафијом са оним против цега се Вуциц бори у Србији.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

24.10.2021 12:59

И Вуканову ваљда

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицосиниса

24.10.2021 13:43

Јес реалан шаровицу побогу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мхм

24.10.2021 14:35

Не слажем се са политиком власти, али ни са политиком СДС-а. Част појединим политичарима из СДС-а попут начелника Теслића Миличевића... У појединим општинама гдје СДС влада ништа се суштински не мијења. Нпр. у општини Брод. Овдје је СДС на власти и баш бих волио да ураде нешто позитивно и од суштинског значаја за ову локалну заједницу, али засад ништа! Становништво напушта своја огњишта, ни једна фирма да дође у Брод. Плате начелника, замјеника и предсједника Скупштине општине Брод су за ниво Аустрије, а не ове мале општинице. О чему Миркане причаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

24.10.2021 18:28

Па јел начелник себи повећао плату или је наследио од оног прошлог, што је плаћао термине на Ртрс да се тамо смиуљи и прича како у Броду тече мед и расте цвијеће. Шта је прошли начелник довео од инвестиција за све време. Шта је са рафинерије, јел ради, ко је крив за то. На све то треба додати опструкције Републичких институција према опозиционим општинама.

Name

Ре ДТИ

24.10.2021 19:43

Е, овако. Ја сам против СНСД-а, да се разумијемо. Кажеш да је насљедио плате од претходника? Па ако је насљедио онда је могао да смањи плату. Какве везе има начелник општине са рафинеријом? Отпуштање у рафинерији је требала зауставити републичка власт у договору са Русима! А нису! А шта ме брига коме је ко шта плаћао. Оде ти у погрешном смјеру. Поента је да ни они претходни, а ни ови, гледају само лични интерес.

Name

Милан

24.10.2021 19:50

Џаба ти је бити улизица јер Вучић не воли такве издајнике.

ОДГОВОРИТЕ