Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

Sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa Dodikom je  politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Republika Srpska 24.10.2021 | 12:53
Vučić podržao politiku za koju se bori SDS

Šarović je istakao da predsednik Srbije zahtijeva "racionalan i pragmatičan pristup",  i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

„Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD-a orkestrirano smo etiketirani kao ‘izdajnici’. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik“, upitao je Šarović.

Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović,  "da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda  razgovor o budućnosti" i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo je da je fokus sastanka bio na rješavanju "pitanja šuma  i zemljišta" što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rešavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. 

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

„A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu“, navodi Šarović.

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Кošarac izjavio da je protiv iste te"pametne politike". 

„Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore - unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom“, upozorava predsjednik SDS.

Šarović kaže da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Drina

24.10.2021 11:10

Sramota za srbe.Muslimani se u Federaciji udruzise a srbima samo daj vlasti...

ODGOVORITE
Name

Re

24.10.2021 12:48

Daj ti dodi vlast još godinu sad več glodje i kosti iz državnog proračuna kao pravi prirodni predator..jer ko prije djevojci..

Name

MIRKO

24.10.2021 12:59

IDI U ZASLUZENU PENZIJU...MLADI LJUDI SU BUDUCNOST...

Name

Kakvi muslimani?

24.10.2021 13:25

To su Bošnjaci. Jesmo li mi onda Pravoslavci sa velikim P? Ustavna kategorija je naziv Bošnjak, a ne "Musliman".

Name

RE

24.10.2021 15:33

Nisu se nikakvi Muslimani udruzili to je greska pa cak nisu ni Bosnjaci ovdje u Federaciji se formira jedna opcija koja ce se boriti za zastitu i ocuvanje nam jedine domovine Bosne i hercegovine, koja je i tebi domovina i u koju su svi dobro dosli. Ova opcija je dakle otvorena i dobro dosli svi patriote jedine nam domovine da se borio protiv ove troclane hobotnice Dodik, Covic, Bakir. Eh da je dao Bog da imamo jos vise Mijatovica, Vukana, Mektica, Bursaca, Osmanagica, Mehmedagica, Komsica, Cenica, Vaskovica, Niksica, Stanivukovica.... ali bice ako B.da.

Name

ups

24.10.2021 11:40

Vučić podržava politiku koja najmanje smeta Srbiji. A RS treba politiku koja najviše njoj odgovara i nju štiti i nju razvija. Upravo Tu je caka, zašto opozocija ne može u fotelju već 20 godina i ko zna koliko još.

ODGOVORITE
Name

СВЕ ЈАСО

24.10.2021 12:53

СВИ СМО ЧУЛИ КАКО ВУЧИЂ БАЛАНСИРА И СМИРУЈЕ ДОДИКА...И ИСТИНА ЈЕ ДА ПРИЧА ИСТО ШТО И ВИ, КО ХОЋЕ ДА ЧУЈЕ.

Name

BiH

24.10.2021 13:01

Nema samostalnu politiku, RS za tu cinjenicu pride druge jos manje..... Tako dok se svi izredaju prevashodno sa interesima svoje ato licnih, zaista smo u nezavidnoj situaciji vise no bilo ko...... Nije ni cudo sto ovakvo i ovoliko stradamo i u ratu i u miru.....

Name

Mišo

24.10.2021 11:44

Pa jeste li vi normalni? Vučić podržava Dodika. Stara srpska poslovica: "s kim si, taki si!"

ODGOVORITE
Name

RE

24.10.2021 12:47

Vucic ne podrzava Dodika. Srbija podrzava RS. Ali i Mirko kao da je reziser ili pisac NF. Nije mi jasno kako je on dosao na zakljucak da Srbija bas njega podrzava. Mirkov nacionalni interes je da se vrati u ministarsku fotelju u Sarajevu.

Name

rere

24.10.2021 16:10

Bravo,nisu oni braca nego polubraca....!

Name

Вишеград

24.10.2021 11:55

Тако је Мирко.Овај лудак нас одвуче у пропаст.Тражите Ви,опозиција са Вучићем састанак,без овог галамџије и лажова.

ODGOVORITE
Name

Ma jok

24.10.2021 12:55

Vucic je diplomata koji će podržati svaku vlast. A i budali je jasno da je njegova priča (dogovor bez jednostranih odluka, ekonomska politika, saradnja, razvoj) podudarnija Sarovicevoj nego Dodikovoj.

Name

Cemu se uopste cuditi

24.10.2021 12:48

Pa oni su umrezeni sa svom mafijom sa onim protiv cega se Vucic bori u Srbiji.....

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

24.10.2021 12:59

I Vukanovu valjda

ODGOVORITE
Name

cicosinisa

24.10.2021 13:43

Jes realan šarovicu pobogu

ODGOVORITE
Name

Mhm

24.10.2021 14:35

Ne slažem se sa politikom vlasti, ali ni sa politikom SDS-a. Čast pojedinim političarima iz SDS-a poput načelnika Teslića Miličevića... U pojedinim opštinama gdje SDS vlada ništa se suštinski ne mijenja. Npr. u opštini Brod. Ovdje je SDS na vlasti i baš bih volio da urade nešto pozitivno i od suštinskog značaja za ovu lokalnu zajednicu, ali zasad ništa! Stanovništvo napušta svoja ognjišta, ni jedna firma da dođe u Brod. Plate načelnika, zamjenika i predsjednika Skupštine opštine Brod su za nivo Austrije, a ne ove male opštinice. O čemu Mirkane pričaš?

ODGOVORITE
Name

DTI

24.10.2021 18:28

Pa jel načelnik sebi povećao platu ili je nasledio od onog prošlog, što je plaćao termine na Rtrs da se tamo smiulji i priča kako u Brodu teče med i raste cvijeće. Šta je prošli načelnik doveo od investicija za sve vreme. Šta je sa rafinerije, jel radi, ko je kriv za to. Na sve to treba dodati opstrukcije Republičkih institucija prema opozicionim opštinama.

Name

Re DTI

24.10.2021 19:43

E, ovako. Ja sam protiv SNSD-a, da se razumijemo. Kažeš da je nasljedio plate od prethodnika? Pa ako je nasljedio onda je mogao da smanji platu. Kakve veze ima načelnik opštine sa rafinerijom? Otpuštanje u rafineriji je trebala zaustaviti republička vlast u dogovoru sa Rusima! A nisu! A šta me briga kome je ko šta plaćao. Ode ti u pogrešnom smjeru. Poenta je da ni oni prethodni, a ni ovi, gledaju samo lični interes.

Name

Milan

24.10.2021 19:50

Džaba ti je biti ulizica jer Vučić ne voli takve izdajnike.

ODGOVORITE