Преминуо бивши градоначелник Источног Сарајева 

Данас је у 65. години преминуо члан Главног одбора ПДП-а Винко Радовановић. Радовановић је један од оснивача Партије демократског прогреса и некадашњи потпредсједник партије. 

Република Српска 24.10.2021 | 11:24
Преминуо бивши градоначелник Источног Сарајева 

Винко Радовановић је рођен 1957. године у Сарајеву, гдје је завршио гимназију и Медицински факултет, а специјализирао је у области хирургије. Током Одбрамбено-отаџбинског рата радио је у амбуланти у Војковићима и ИИ сарајевској бригади, а након рата радио је у тадашњем Клиничком центру Српско Сарајево, данас болница „Србија“. 

Током своје политичке каријере обављао је низ одговорних дужности. У више мандата био је одборник ПДП-а у Скупштини општине Источна Илиџа. Радовановић је био посланик ПДП-а у петом сазиву Народне скупштине Републике Српске и делегат у Дому народа у Парламенту БиХ. Од 2009 до 2013. године обављао је функцију градоначелника Источног Сарајева. Радовановић је након тога био амбасадор БиХ у Црној Гори. 

Био је ожењен, отац једног дјетета и дјед једне унуке. 

- Партија демократског прогреса изгубила је значајног члана, на чију мудрост, смиреност и искуство смо увијек могли рачунати, али смо прије свега изгубили доброг човјека и одличног пријатеља. Част је било познавати др Радовановића, радити с њим, називати га пријатељем и колегом. Остајемо захвални за допринос раду Партије демократског прогреса и развоју заједнице у цјелини, наведено је у саопштењу ПДП-а. 

Комеморација др Винку Радовановићу биће одржана сутра у 11 часова у Административном центру Источно Сарајево, а сахрана у 14 часова на породичном гробљу Војковићи-Грлица. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац РС

24.10.2021 09:32

Нека му је лака земља и проста душа.Породици искрено саучешће.Има ли држава каквих обавеза према борцима који умиру,или сад према породици,кад ће упокојени користити права која је крваво стекао у рату?.Никад,као и већина нас које чека иста судбина. Наша држава је,захваљујући Додику,постала,нама борцима,нај већи непријатељ. Ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Борац

24.10.2021 12:32

Само је један цова на Балкану поштовао своје борце послије рата а тај је друг Тито. Његови су борци послије рата имали све могуће бенефиције и велики борацки додатак или пензију. Послије њега све је отисло у пм на цијелом балкану. Борци се третирају као терет и свака власт би најрадије да их нема. То је факат.

Name

Братунцанин

24.10.2021 10:40

Бог дусу да му опрости. Лака му земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андроид

24.10.2021 12:56

Жали Боже ,што је друштво,плаћало ,специјализацију,а они оду у политику,трба забранити др ,да се баве политико..