Preminuo bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva 

Danas je u 65. godini preminuo član Glavnog odbora PDP-a Vinko Radovanović. Radovanović je jedan od osnivača Partije demokratskog progresa i nekadašnji potpredsjednik partije. 

Republika Srpska 24.10.2021 | 11:24
Preminuo bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva 

Vinko Radovanović je rođen 1957. godine u Sarajevu, gdje je završio gimnaziju i Medicinski fakultet, a specijalizirao je u oblasti hirurgije. Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata radio je u ambulanti u Vojkovićima i II sarajevskoj brigadi, a nakon rata radio je u tadašnjem Кliničkom centru Srpsko Sarajevo, danas bolnica „Srbija“. 

Tokom svoje političke karijere obavljao je niz odgovornih dužnosti. U više mandata bio je odbornik PDP-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Radovanović je bio poslanik PDP-a u petom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske i delegat u Domu naroda u Parlamentu BiH. Od 2009 do 2013. godine obavljao je funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Radovanović je nakon toga bio ambasador BiH u Crnoj Gori. 

Bio je oženjen, otac jednog djeteta i djed jedne unuke. 

- Partija demokratskog progresa izgubila je značajnog člana, na čiju mudrost, smirenost i iskustvo smo uvijek mogli računati, ali smo prije svega izgubili dobrog čovjeka i odličnog prijatelja. Čast je bilo poznavati dr Radovanovića, raditi s njim, nazivati ga prijateljem i kolegom. Ostajemo zahvalni za doprinos radu Partije demokratskog progresa i razvoju zajednice u cjelini, navedeno je u saopštenju PDP-a. 

Кomemoracija dr Vinku Radovanoviću biće održana sutra u 11 časova u Administrativnom centru Istočno Sarajevo, a sahrana u 14 časova na porodičnom groblju Vojkovići-Grlica. 

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borac RS

24.10.2021 09:32

Neka mu je laka zemlja i prosta duša.Porodici iskreno saučešće.Ima li država kakvih obaveza prema borcima koji umiru,ili sad prema porodici,kad će upokojeni koristiti prava koja je krvavo stekao u ratu?.Nikad,kao i većina nas koje čeka ista sudbina. Naša država je,zahvaljujući Dodiku,postala,nama borcima,naj veći neprijatelj. Užas!

ODGOVORITE
Name

Re:Borac

24.10.2021 12:32

Samo je jedan cova na Balkanu poštovao svoje borce poslije rata a taj je drug Tito. Njegovi su borci poslije rata imali sve moguće beneficije i veliki boracki dodatak ili penziju. Poslije njega sve je otislo u pm na cijelom balkanu. Borci se tretiraju kao teret i svaka vlast bi najradije da ih nema. To je fakat.

Name

Bratuncanin

24.10.2021 10:40

Bog dusu da mu oprosti. Laka mu zemlja.

ODGOVORITE
Name

Android

24.10.2021 12:56

Žali Bože ,što je društvo,plaćalo ,specijalizaciju,a oni odu u politiku,trba zabraniti dr ,da se bave politiko..