Због саобраћајне несреће ухапшен држављанин БиХ

Возач камиона, држављанин БиХ, осумњичен је да је крив за тешку саобраћајну несрећу која се догодила у петак на аутопуту у Хрватској код Окучана у којој је погинуло троје држављана Србије, ухапшен је и против њега је поднесена кривична пријава, потврдили су у суботу из Полицијске управе бродско-посавске.

Босна и Херцеговина 23.10.2021 | 15:48
Због саобраћајне несреће ухапшен држављанин БиХ

Након полицијског увиђаја саобраћајне несреће која се догодила у петак око 15:15 сати на аутопуту А3 код Окучана гдје су се сударили теретно возило и путнички аутомобил, ухапшен је 25-годишњи возач камиона, држављанин Босне и Херцеговине, рекао је потпарол ПУ бродско-посавске Дамир Брезић.

Против возача камиона полиција подноси кривична пријаву због сумње да је изазвао несрећу у којој је погинуло троје држављана Србије - двојица мушкараца од 35 и 38 година и 57-годишња жена, који су били у аутомобилу, јавила је Хина.

Према резултатима увиђаја, саобраћајна несрећа се догодила када се камион с приколицом хрватских регистрација кретао из смјера југа у смјеру сјевера.

Истим краком цесте из смјера запада у смјеру југа кретао се аутомобил србијанских регистарских ознака, којим је управљао 38-годишњи држављанин Србије. Возач камиона није прилагодио брзину кретања због чега је возилом прешао на супротну саобраћајну траку, којом је долазио аутомобил.

(Фена  Фото:Ивица Галовиц/ПИXСЕЛЛ) 

Коментари / 0

Оставите коментар