Zbog saobraćajne nesreće uhapšen državljanin BiH

Vozač kamiona, državljanin BiH, osumnjičen je da je kriv za tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila u petak na autoputu u Hrvatskoj kod Okučana u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena krivična prijava, potvrdili su u subotu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Bosna i Hercegovina 23.10.2021 | 15:48
Zbog saobraćajne nesreće uhapšen državljanin BiH

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak oko 15:15 sati na autoputu A3 kod Okučana gdje su se sudarili teretno vozilo i putnički automobil, uhapšen je 25-godišnji vozač kamiona, državljanin Bosne i Hercegovine, rekao je potparol PU brodsko-posavske Damir Brezić.

Protiv vozača kamiona policija podnosi krivična prijavu zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje državljana Srbije - dvojica muškaraca od 35 i 38 godina i 57-godišnja žena, koji su bili u automobilu, javila je Hina.

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajna nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se automobil srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. Vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku, kojom je dolazio automobil.

(Fena  Foto:Ivica Galovic/PIXSELL) 

Komentari / 0

Ostavite komentar