Милорад Додик иде на покајање у Београд и план Б

- Додик данас путује у Београд на покајање код предсједника Србије Александра Вучића, наводећи да би то могло бити кључно за расплет најновије кризе, али је питање какав ће бити исход састанка, какве ће бити изјаве за јавност а какви потези на терену...

Република Српска 23.10.2021 | 11:23
Милорад Додик иде на покајање у Београд и план Б

- Милорад Додик је већ почео да кукумаче и да се полако повија, по старом обичају, те тражи излазну стратегију за кризу коју је сам продуковао из личних интереса - написао је на свом блогу посланик у Клубу СДС-а у НСРС Небојша Вукановић.

Он сматра да Додик данас путује у Београд на покајање код предсједника Србије Александра Вучића, наводећи да би то могло бити кључно за расплет најновије кризе, али је питање какав ће бити исход састанка, какве ће бити изјаве за јавност а какви потези на терену.

"Истовремено је почела и реализација Плана Б, о коме већ дуже времена пишем, да Додик намјерно провоцира међународну заједницу, свјестан да је крај тако близу, како би испровоцирао и добио неки мањи ударац, а онда себе представио као неку жртву, мученика и страдалника за напаћено српство, који је тобоже уклоњен јер се сукобио великим силама и бранио Српску, а у ствари је њен гробар на тајном задатку и договореној представи у којој глуми несташног дјечака који се отео контроли", наводи Вукановић,

Он констатује да је због Додик и дао изјаву о „достојанственом повлачењу“ које је боље него да буде марионета, као да до сада није урадио све што су странци и запад од њега тражили, од АНП-а и НАТО-а, до предаје Брчког, Јасеновачке грађе, неолибералне догме, пустошења државе.

Повукао би се Додик, сматра Вукановић, ако би га наслиједио престолонасљедник (син), који је овладао политиком скоро као програмирањем и ИТ пословима, гдје му нема на далеко равног.

- И док сви са нестрпљењем чекамо исход састанка у Београду, занимљива је порука која путем твита стиже из Загреба, примјећује Вукановић и додаје да су изгледа и они схватили да је ислужен до краја и да су га отписали.

То би се, како наводи, могло закључити из саопштења Владе Хрватске након састанка са америчким амбасадором и дипломатама, у коме су и браћа Хрвати, стари ментори несташнога, осудили његово посљедње понашање те подвукли да су измјене Изборног закона БиХ од кључног значаја за Хрвате у БиХ, посебно Човића и ХДЗ.

"Вријеме брзо цури, као никад раније, све гласније се чује тик-так, тик-так, а шаховска партија се наставља узбудљивом завршницом", закључује Вукановић на свом <спан стyле="цолор: #3598дб;">блогу

(БН)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

РЕ

23.10.2021 10:04

Е мој Вукане док тајкун бурле са нашим богаством побјегне, ми ћемо тај дан зажељети у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.10.2021 11:26

Па то је јасно. Извлачи се као јегуља а сву одговорност пребацује на стране и домаће издајнике то јест опозицију. Уз то одрађује за странце уставне промјене показујући како су ентитети проблем.

Name

Ре

23.10.2021 11:55

Што је најгоре неће он нигдје побјећи него ће наставити живјети са тим богатством овдје и свима се подсмијавати.Ни на шта није ставио свој потпис,будале ће одговарати,а он ће се,са својом породицом готивити у својим вилама и возити луксузним аутима и приватним авионима

Name

Бравоо

23.10.2021 10:06

Вуканивицуууу!!НАРОДНИ ПОКРЕТ!! Са не корумпираним политицаримааа!! Позови уцене паметне све постене људе!!! Професора Лукицаа!! Обавезнооо! И ударно јунацки тврд закон о поријеклу имовинее!! Од рата до данас!!! Лазне националисте партијасе корумпиране сто се крију иза потковане купљене уцијењене масинерије гласацке пред закон!!вуциц додиг цовиц изетбеговиц рама ирбан јансаааа свеее је то умрезена политицкотсјкунска криминална хоботницаа!! Лазних националиста са прљавим капиталом по цијелом свијету!ДОСТА ЈЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

23.10.2021 10:06

Нема ништа од повлачења ДодеОв је политичка игра и његова најава је у служби да спријечи санкције ко ето не требају ја се повлачим??Када ??ако се повлачиш организујеш конференцију за медије саопштиш и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР,

23.10.2021 11:51

Свака вам је златна,све речено,остало,тј.оно главно зависи само од народа.Хоћемо ли опстати,или,нестати,питање је сад???

Name

Па народе

23.10.2021 10:07

Ако Додик нече да оде са милом ттеба да оде са силом.. Пред зграду владе и истрест га из гаћа, избацит из зграде владе.. И да врати све сто је нелегално стекао и његова дјеца врате. Сто су крали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

23.10.2021 11:33

О чему ти ? Он је члан преседништва БИХ, он нема благе везе са Владом и Народном Скупштином Р.С., све што они изгласају, нигдје неће бити његовог подписа. Њега могу да притискају само због бојкота рада трочланог преседништва, то што он лапрда, тако могу и ја, нема разлике.

Name

Реал-ан

23.10.2021 12:06

То и јесте народни проблем. Оде он с милионима покрадених пара обезбједио цетри наредне генерације.Ал Ето ко драматизује сад да га само народ палијом неб тјеро.

Name

Полис

23.10.2021 12:58

Има он полицију, зато је тако и опремио да га бране а народу леђа сломе

Name

Само Вукановиц

23.10.2021 10:19

Ако Вукана и Тривицку не кандидујемо и изаберемо ,онда ово ниста нема сврхе.Али под усливом да и они имају странку иза себе јер као појединци теско могу ста уцинити!!!Е , а како направити странку ????Теско ,јер то је дуг и трновит пут у оваквој атмисфери

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

23.10.2021 10:57

Небојса нема странку иза себе, па је добио повјерење људи који су гласали за њега и дали му посланицки мандат. Не треба нама јос једна странка, нама требају постени, паметни и храбри, макар били и појединци у тој борби. Као сто рекох, Небојса нема странку а сигуран сам да има огромну подрску гласаца, за ста се изборио сам. Ако ми гласамо за њих, не треба им боља заледјина и подрска од народне! Цему слузе странке ових дана, осим да производе прелетаце и папке? Само гласати за лицност, странка је небитна.

Name

Аналитика

23.10.2021 10:58

Тако је!

Name

Хамузцина

23.10.2021 10:39

Једва чекам да Вукан и његова опозиција додје на власт и донесе нам дуго чекано благостање, има да будемо јачи од шцајцарске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

23.10.2021 12:35

Јеси ли ти када чуо за демократију или и даље живиш у неком феудално- поданичком свијету

Name

Тако је!!

23.10.2021 14:23

Само закон за све једнак и врацање покраденог да народ продисе и то је онда Свyјцарска!!правна дрзава!! Лопов3 у затворе и забранити рад странска и партијаса корумпиран8х !!

Name

Искрено

23.10.2021 10:45

Ја вјерујем, а видим и многи други, само Јелена и Вукановић могу нешто урадити за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одисеј

23.10.2021 10:59

У једном цланку све рецено, наравно, само за оне који знају цитати измедју редова. Срби морају престати цитати, гледати и слусати млацење празне сламе и искљуциво се фокусирати на одлуке које се доносе и које се тицу њихове будуцности. Понасање Додика, Изетбеговица, Смита и осталих ЦИА оперативаца, искљуциво слузи стварању конфузне климе и скретању пазње на небитне ствари у слузби дневне политике. Само су одлуке те које остају. Поред свих Додикових глупости и наводних реакција са друге стране, Инцкова одлука је и даље на снази и она фактицки знаци да је Република Српска изгубила неотудјиво право на слободу размисљања и говора. Народ који пристане на такав однос медјународне заједнице и домацих наказа и националиста, губи и сва остала права. Република Српска сутра мозе бити укинута, позивајуци се на постојање наводног геноцида. Само су писане одлуке битне, а не пука наклапања од стране муслимана, као и дијела медјународне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

23.10.2021 12:31

А можда је договор са Америма да за крај донесе ове законе у скупштини и да Амери закуцају посљедњи ексер у РС коју је гробар уништио по њиховој жељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.10.2021 12:57

Вуциц це по ко зна који пута спасити додика. Лопуза це подвити реп и реци све сто сам најављивао био сам наиван. Нити це он истрајати у намјерама нити це Е З било ста поктенути против додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

23.10.2021 12:58

Ништа ново из Београда једу причу договоре другу ће изјавити медијима,врана врани очи не вади да је другачије неби му било дозвољено да у Србији има то што има без плаћања пореза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исти

23.10.2021 13:00

Моћ и новац све поквари па тако и будуће генерације политичара на нашим просторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

23.10.2021 13:05

Вукане,сачекај да се врати,па онда....Није првиа ни задњи пут код Вучића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

23.10.2021 14:13

Ако нам Вукан и Вуканови додју на власт,инда смо тек надрљали.Преостаје нам селидба у иностранство.

Name

кривац

23.10.2021 13:30

Ко це нама угодити, крив нам Додик сто смо гласали за њега, крив нам Вукановиц сто нема странку, криви неким обојица јер су нарцисоидне будале, елем да резимирам, сви сте у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руди

23.10.2021 22:31

Подрска бн

ОДГОВОРИТЕ