Milorad Dodik ide na pokajanje u Beograd i plan B

- Dodik danas putuje u Beograd na pokajanje kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da bi to moglo biti ključno za rasplet najnovije krize, ali je pitanje kakav će biti ishod sastanka, kakve će biti izjave za javnost a kakvi potezi na terenu...

Republika Srpska 23.10.2021 | 11:23
Milorad Dodik ide na pokajanje u Beograd i plan B

- Milorad Dodik je već počeo da kukumače i da se polako povija, po starom običaju, te traži izlaznu strategiju za krizu koju je sam produkovao iz ličnih interesa - napisao je na svom blogu poslanik u Klubu SDS-a u NSRS Nebojša Vukanović.

On smatra da Dodik danas putuje u Beograd na pokajanje kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da bi to moglo biti ključno za rasplet najnovije krize, ali je pitanje kakav će biti ishod sastanka, kakve će biti izjave za javnost a kakvi potezi na terenu.

"Istovremeno je počela i realizacija Plana B, o kome već duže vremena pišem, da Dodik namjerno provocira međunarodnu zajednicu, svjestan da je kraj tako blizu, kako bi isprovocirao i dobio neki manji udarac, a onda sebe predstavio kao neku žrtvu, mučenika i stradalnika za napaćeno srpstvo, koji je tobože uklonjen jer se sukobio velikim silama i branio Srpsku, a u stvari je njen grobar na tajnom zadatku i dogovorenoj predstavi u kojoj glumi nestašnog dječaka koji se oteo kontroli", navodi Vukanović,

On konstatuje da je zbog Dodik i dao izjavu o „dostojanstvenom povlačenju“ koje je bolje nego da bude marioneta, kao da do sada nije uradio sve što su stranci i zapad od njega tražili, od ANP-a i NATO-a, do predaje Brčkog, Jasenovačke građe, neoliberalne dogme, pustošenja države.

Povukao bi se Dodik, smatra Vukanović, ako bi ga naslijedio prestolonasljednik (sin), koji je ovladao politikom skoro kao programiranjem i IT poslovima, gdje mu nema na daleko ravnog.

- I dok svi sa nestrpljenjem čekamo ishod sastanka u Beogradu, zanimljiva je poruka koja putem tvita stiže iz Zagreba, primjećuje Vukanović i dodaje da su izgleda i oni shvatili da je islužen do kraja i da su ga otpisali.

To bi se, kako navodi, moglo zaključiti iz saopštenja Vlade Hrvatske nakon sastanka sa američkim ambasadorom i diplomatama, u kome su i braća Hrvati, stari mentori nestašnoga, osudili njegovo posljednje ponašanje te podvukli da su izmjene Izbornog zakona BiH od ključnog značaja za Hrvate u BiH, posebno Čovića i HDZ.

"Vrijeme brzo curi, kao nikad ranije, sve glasnije se čuje tik-tak, tik-tak, a šahovska partija se nastavlja uzbudljivom završnicom", zaključuje Vukanović na svom blogu

(BN)

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

RE

23.10.2021 10:04

E moj Vukane dok tajkun burle sa našim bogastvom pobjegne, mi ćemo taj dan zaželjeti u RS.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2021 11:26

Pa to je jasno. Izvlači se kao jegulja a svu odgovornost prebacuje na strane i domaće izdajnike to jest opoziciju. Uz to odrađuje za strance ustavne promjene pokazujući kako su entiteti problem.

Name

Re

23.10.2021 11:55

Što je najgore neće on nigdje pobjeći nego će nastaviti živjeti sa tim bogatstvom ovdje i svima se podsmijavati.Ni na šta nije stavio svoj potpis,budale će odgovarati,a on će se,sa svojom porodicom gotiviti u svojim vilama i voziti luksuznim autima i privatnim avionima

Name

Bravoo

23.10.2021 10:06

Vukanivicuuuu!!NARODNI POKRET!! Sa ne korumpiranim politicarimaaa!! Pozovi ucene pametne sve postene ljude!!! Profesora Lukicaa!! Obaveznooo! I udarno junacki tvrd zakon o porijeklu imovinee!! Od rata do danas!!! Lazne nacionaliste partijase korumpirane sto se kriju iza potkovane kupljene ucijenjene masinerije glasacke pred zakon!!vucic dodig covic izetbegovic rama irban jansaaaa sveee je to umrezena politickotsjkunska kriminalna hobotnicaa!! Laznih nacionalista sa prljavim kapitalom po cijelom svijetu!DOSTA JE!!!!

ODGOVORITE
Name

prijedor

23.10.2021 10:06

Nema ništa od povlačenja DodeOv je politička igra i njegova najava je u službi da spriječi sankcije ko eto ne trebaju ja se povlačim??Kada ??ako se povlačiš organizuješ konferenciju za medije saopštiš i to je to.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR,

23.10.2021 11:51

Svaka vam je zlatna,sve rečeno,ostalo,tj.ono glavno zavisi samo od naroda.Hoćemo li opstati,ili,nestati,pitanje je sad???

Name

Pa narode

23.10.2021 10:07

Ako Dodik neče da ode sa milom tteba da ode sa silom.. Pred zgradu vlade i istrest ga iz gaća, izbacit iz zgrade vlade.. I da vrati sve sto je nelegalno stekao i njegova djeca vrate. Sto su krali

ODGOVORITE
Name

He He

23.10.2021 11:33

O čemu ti ? On je član presedništva BIH, on nema blage veze sa Vladom i Narodnom Skupštinom R.S., sve što oni izglasaju, nigdje neće biti njegovog podpisa. Njega mogu da pritiskaju samo zbog bojkota rada tročlanog presedništva, to što on laprda, tako mogu i ja, nema razlike.

Name

Real-an

23.10.2021 12:06

To i jeste narodni problem. Ode on s milionima pokradenih para obezbjedio cetri naredne generacije.Al Eto ko dramatizuje sad da ga samo narod palijom neb tjero.

Name

Polis

23.10.2021 12:58

Ima on policiju, zato je tako i opremio da ga brane a narodu leđa slome

Name

Samo Vukanovic

23.10.2021 10:19

Ako Vukana i Trivicku ne kandidujemo i izaberemo ,onda ovo nista nema svrhe.Ali pod uslivom da i oni imaju stranku iza sebe jer kao pojedinci tesko mogu sta uciniti!!!E , a kako napraviti stranku ????Tesko ,jer to je dug i trnovit put u ovakvoj atmisferi

ODGOVORITE
Name

???

23.10.2021 10:57

Nebojsa nema stranku iza sebe, pa je dobio povjerenje ljudi koji su glasali za njega i dali mu poslanicki mandat. Ne treba nama jos jedna stranka, nama trebaju posteni, pametni i hrabri, makar bili i pojedinci u toj borbi. Kao sto rekoh, Nebojsa nema stranku a siguran sam da ima ogromnu podrsku glasaca, za sta se izborio sam. Ako mi glasamo za njih, ne treba im bolja zaledjina i podrska od narodne! Cemu sluze stranke ovih dana, osim da proizvode preletace i papke? Samo glasati za licnost, stranka je nebitna.

Name

Analitika

23.10.2021 10:58

Tako je!

Name

Hamuzcina

23.10.2021 10:39

Jedva čekam da Vukan i njegova opozicija dodje na vlast i donese nam dugo čekano blagostanje, ima da budemo jači od šcajcarske.

ODGOVORITE
Name

RE

23.10.2021 12:35

Jesi li ti kada čuo za demokratiju ili i dalje živiš u nekom feudalno- podaničkom svijetu

Name

Tako je!!

23.10.2021 14:23

Samo zakon za sve jednak i vracanje pokradenog da narod prodise i to je onda Svyjcarska!!pravna drzava!! Lopov3 u zatvore i zabraniti rad stranska i partijasa korumpiran8h !!

Name

Iskreno

23.10.2021 10:45

Ja vjerujem, a vidim i mnogi drugi, samo Jelena i Vukanović mogu nešto uraditi za ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

Odisej

23.10.2021 10:59

U jednom clanku sve receno, naravno, samo za one koji znaju citati izmedju redova. Srbi moraju prestati citati, gledati i slusati mlacenje prazne slame i iskljucivo se fokusirati na odluke koje se donose i koje se ticu njihove buducnosti. Ponasanje Dodika, Izetbegovica, Smita i ostalih CIA operativaca, iskljucivo sluzi stvaranju konfuzne klime i skretanju paznje na nebitne stvari u sluzbi dnevne politike. Samo su odluke te koje ostaju. Pored svih Dodikovih gluposti i navodnih reakcija sa druge strane, Inckova odluka je i dalje na snazi i ona fakticki znaci da je Republika Srpska izgubila neotudjivo pravo na slobodu razmisljanja i govora. Narod koji pristane na takav odnos medjunarodne zajednice i domacih nakaza i nacionalista, gubi i sva ostala prava. Republika Srpska sutra moze biti ukinuta, pozivajuci se na postojanje navodnog genocida. Samo su pisane odluke bitne, a ne puka naklapanja od strane muslimana, kao i dijela medjunarodne zajednice.

ODGOVORITE
Name

Nije nego

23.10.2021 12:31

A možda je dogovor sa Amerima da za kraj donese ove zakone u skupštini i da Ameri zakucaju posljednji ekser u RS koju je grobar uništio po njihovoj želji.

ODGOVORITE
Name

Milan

23.10.2021 12:57

Vucic ce po ko zna koji puta spasiti dodika. Lopuza ce podviti rep i reci sve sto sam najavljivao bio sam naivan. Niti ce on istrajati u namjerama niti ce E Z bilo sta poktenuti protiv dodika.

ODGOVORITE
Name

Milena

23.10.2021 12:58

Ništa novo iz Beograda jedu priču dogovore drugu će izjaviti medijima,vrana vrani oči ne vadi da je drugačije nebi mu bilo dozvoljeno da u Srbiji ima to što ima bez plaćanja poreza.

ODGOVORITE
Name

Isti

23.10.2021 13:00

Moć i novac sve pokvari pa tako i buduće generacije političara na našim prostorima

ODGOVORITE
Name

OO7

23.10.2021 13:05

Vukane,sačekaj da se vrati,pa onda....Nije prvia ni zadnji put kod Vučića.

ODGOVORITE
Name

Damir

23.10.2021 14:13

Ako nam Vukan i Vukanovi dodju na vlast,inda smo tek nadrljali.Preostaje nam selidba u inostranstvo.

Name

krivac

23.10.2021 13:30

Ko ce nama ugoditi, kriv nam Dodik sto smo glasali za njega, kriv nam Vukanovic sto nema stranku, krivi nekim obojica jer su narcisoidne budale, elem da rezimiram, svi ste u pravu.

ODGOVORITE
Name

Rudi

23.10.2021 22:31

Podrska bn

ODGOVORITE