Бањалучанка покренула прву друштвену мрежу за помоћ животињама "WагWаг"!

Бањалучанка Анђела Шпановић са пријатељима је недавно покренула апликацију WагWаг -прву друштвену мреже за кућне љубимце.

Република Српска 22.10.2021 | 18:29
Бањалучанка покренула прву друштвену мрежу за помоћ животињама "WагWаг"!
На ту идеју су дошли јер су годинама збрињавали напуштене животиње, па су сматрали да ће ова апликација многима олакшати ту племениту мисију. 
 
Међутим, када су је разрадили, схватили су да им је за њен завршетак потребно много новца, па су се ослонили на помоћ спонзора. Прва им је подршку пружила компанија Моззарт, захваљући којој ће до краја године направити СОС дио апликације за хитну помоћ животињама. 
 
"Прво ћемо, захваљујући спонзорству компаније Моззарт, урадити СОС опцију за помоћ напуштеним животињама. На основу бројних друштвено одговорних акција Моззарта о којима смо читали, закључили смо да заиста препознају потребе заједнице. Њихов гест нам много значи и надамо се да ће се други донатори угледати на њих и помоћи нам да прикупимо остатак новца за завршетак апликације", каже Анђела Шпановић, предсједница Удружења WагWаг, Бањалука. 
 
У СОС дијелу "WагWаг" апликације корисници ће моћи да сазнају како да помогну животињи коју пронађу на улици, те да добију информације, у зависности од стања те животиње, да ли да је однесу неком од понуђених ветеринара, волонтера или удружења у окружењу. Уколико се одлуче да угрожену животињу однесу кући, апликација ће им понудити бројне савјете о правилном збрињавању. СОС дио ће имати и опције за помоћ изгубљеним животињама и за тражење љубимаца уз помоћ заједнице. 
 
Ова идеја младих и племенитих креативаца, осим животињама, добробит ће донијети и њиховим власницима, представницима узгајивачница, људима који желе да удоме или купе љубимца, ветеринарима, пет шоповима. 
 
Посебан акценат ће ставити на сигурно удомљавање животиња из азила. До сада је Анђела са својим пријатељима са улице склонила на десетине животиња које су у међувремену удомљене у БиХ, Италији, Швајцарској, Аустрији и бројним другим земљама. Сада ће "WагWаг" мрежа њој и осталим љубитељима животиња знатно олакшати ову мисију, а моћи ће и да виде у каквим условима данас живе љубимци које су спасили јер ће имати све информације на једном мјесту.
 
 
"Увијек смо ту да подржимо младе и креативне људе који својим иновативним идејама мијењају свијет. Драго нам је што смо први спонзор апликације која ће свим љубитељима животиња широм свијета олакшати бригу о њима", каже руководилац Дирекције корпоративних полова Моззарта, Селма Салкановић. 
 
Сви љубитељи животиња, који на било који начин желе да помогну овим младим ентузијастима у мисији лакшег збрињавања љубимаца широм свијета, могу да се јаве Удружењу "WагWаг" у Бањалуци. 
 
(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дјордје

22.10.2021 16:39

Коначно нешто племенито!!! Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

22.10.2021 17:49

добра идеја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

22.10.2021 18:00

Одушевљена сам, јер се напокон покреће овако нешто. До сада смо поприлично лутали и били неувезани у акцијама спашавања и удомљавања животиња. Само на све стране информишите људе о овоме. Биће нас много. Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

22.10.2021 18:03

Браво Андјела.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

22.10.2021 19:12

Идеја ти није лоша а да си се прије тога осврнула око себе видјела би колико је људи којима треба помоћ

Name

Т39781489

22.10.2021 19:36

Све неке апликације у циљу зараде, а вајде никакве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена, Бањалука

22.10.2021 20:28

Ајде хвала Богу..... предивна вијест!!! Неко сам ко воли, стити и брине о зивотињама. Једне прилике у зељи да спасим пса који је зивио у катастрофалним условима код свог власника наисла сам на огроман зид. Само су ме пребацивали с броја на број а на свако моје питање слузбеница на комуналном одјељење у БЛ одговарала је са ' Не знам' ! Браво Андјела!

ОДГОВОРИТЕ