Banjalučanka pokrenula prvu društvenu mrežu za pomoć životinjama "WagWag"!

Banjalučanka Anđela Španović sa prijateljima je nedavno pokrenula aplikaciju WagWag -prvu društvenu mreže za kućne ljubimce.

Republika Srpska 22.10.2021 | 18:29
Banjalučanka pokrenula prvu društvenu mrežu za pomoć životinjama "WagWag"!
Na tu ideju su došli jer su godinama zbrinjavali napuštene životinje, pa su smatrali da će ova aplikacija mnogima olakšati tu plemenitu misiju. 
 
Međutim, kada su je razradili, shvatili su da im je za njen završetak potrebno mnogo novca, pa su se oslonili na pomoć sponzora. Prva im je podršku pružila kompanija Mozzart, zahvaljući kojoj će do kraja godine napraviti SOS dio aplikacije za hitnu pomoć životinjama. 
 
"Prvo ćemo, zahvaljujući sponzorstvu kompanije Mozzart, uraditi SOS opciju za pomoć napuštenim životinjama. Na osnovu brojnih društveno odgovornih akcija Mozzarta o kojima smo čitali, zaključili smo da zaista prepoznaju potrebe zajednice. Njihov gest nam mnogo znači i nadamo se da će se drugi donatori ugledati na njih i pomoći nam da prikupimo ostatak novca za završetak aplikacije", kaže Anđela Španović, predsjednica Udruženja WagWag, Banjaluka. 
 
U SOS dijelu "WagWag" aplikacije korisnici će moći da saznaju kako da pomognu životinji koju pronađu na ulici, te da dobiju informacije, u zavisnosti od stanja te životinje, da li da je odnesu nekom od ponuđenih veterinara, volontera ili udruženja u okruženju. Ukoliko se odluče da ugroženu životinju odnesu kući, aplikacija će im ponuditi brojne savjete o pravilnom zbrinjavanju. SOS dio će imati i opcije za pomoć izgubljenim životinjama i za traženje ljubimaca uz pomoć zajednice. 
 
Ova ideja mladih i plemenitih kreativaca, osim životinjama, dobrobit će donijeti i njihovim vlasnicima, predstavnicima uzgajivačnica, ljudima koji žele da udome ili kupe ljubimca, veterinarima, pet šopovima. 
 
Poseban akcenat će staviti na sigurno udomljavanje životinja iz azila. Do sada je Anđela sa svojim prijateljima sa ulice sklonila na desetine životinja koje su u međuvremenu udomljene u BiH, Italiji, Švajcarskoj, Austriji i brojnim drugim zemljama. Sada će "WagWag" mreža njoj i ostalim ljubiteljima životinja znatno olakšati ovu misiju, a moći će i da vide u kakvim uslovima danas žive ljubimci koje su spasili jer će imati sve informacije na jednom mjestu.
 
 
"Uvijek smo tu da podržimo mlade i kreativne ljude koji svojim inovativnim idejama mijenjaju svijet. Drago nam je što smo prvi sponzor aplikacije koja će svim ljubiteljima životinja širom svijeta olakšati brigu o njima", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih polova Mozzarta, Selma Salkanović. 
 
Svi ljubitelji životinja, koji na bilo koji način žele da pomognu ovim mladim entuzijastima u misiji lakšeg zbrinjavanja ljubimaca širom svijeta, mogu da se jave Udruženju "WagWag" u Banjaluci. 
 
(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Djordje

22.10.2021 18:39

Konačno nešto plemenito!!! Sretno!

ODGOVORITE
Name

djuro

22.10.2021 19:49

dobra ideja!!!

ODGOVORITE
Name

Ana

22.10.2021 20:00

Oduševljena sam, jer se napokon pokreće ovako nešto. Do sada smo poprilično lutali i bili neuvezani u akcijama spašavanja i udomljavanja životinja. Samo na sve strane informišite ljude o ovome. Biće nas mnogo. Sretno!

ODGOVORITE
Name

Maja

22.10.2021 20:03

Bravo Andjela.....

ODGOVORITE
Name

Tatar

22.10.2021 21:12

Ideja ti nije loša a da si se prije toga osvrnula oko sebe vidjela bi koliko je ljudi kojima treba pomoć

Name

T39781489

22.10.2021 21:36

Sve neke aplikacije u cilju zarade, a vajde nikakve

ODGOVORITE
Name

Jelena, Banjaluka

22.10.2021 22:28

Ajde hvala Bogu..... predivna vijest!!! Neko sam ko voli, stiti i brine o zivotinjama. Jedne prilike u zelji da spasim psa koji je zivio u katastrofalnim uslovima kod svog vlasnika naisla sam na ogroman zid. Samo su me prebacivali s broja na broj a na svako moje pitanje sluzbenica na komunalnom odjeljenje u BL odgovarala je sa ' Ne znam' ! Bravo Andjela!

ODGOVORITE