Почела градња новог Ватрогасног дома у Бијељини

- Када је пројекат изградње рађен, 2019. године, планирана укупна вриједност радова је била преко четири милиона конвертибилних марака, у међувремену је грађевински материјал поскупио али ми ћемо кроз добру контролу и праћење динамике радова учинити све како би потрошили што мање народног новца", казао је градоначаленик Бијељине Љубиша Петровић.

Република Српска 21.10.2021 | 14:22
Почела градња новог Ватрогасног дома у Бијељини

Свечаним полагањем камена темељца започета је прва фаза изградње новог Ватрогасног дома у Бијељини.

- Изградња новог Ватрогасног дома се планира још од 2017. године, а поступак јавне набавке је покренут 2019. године и два пута је поништаван. Ове године смо коначно успјели да изаберемо извођача и почнемо радове на првој фази, а у приједлогу буџета за наредну годину планирамо да обезбиједимо средства и за наставак изградње. Када је пројекат изградње рађен, 2019. године, планирана укупна вриједност радова је била преко четири милиона конвертибилних марака, у међувремену је грађевински материјал поскупио али ми ћемо кроз добру контролу и праћење динамике радова учинити све како би потрошили што мање народног новца", казао је градоначаленик Бијељине Љубиша Петровић.

Он је навео да објекат који Територијална ватрогасно-спасилачка јединица тренутно користи није намјењен за ту сврху, а посебно отежава брзе интервенције ватрогасаца јер се налази на мјесту гдје је саобраћај, због великих гужви, често успорен.

"Изградњом новог Ватрогасног дома отклонићемо све недостатке које узрокује постојећи објекат. Наша Територијална ватрогасно-спасилачка јединица је надалеко позната по свом добром и професионалном раду,  а изградњом новог Ватрогасног дома створићемо услове да још боље обављају свој посао и предано штите животе и имовину наших суграђана", казао је градоначелник Петровић.

 Ово је велики догађај за град Бијељину и све наше суграђане, а посебно за нас ватрогасце, јер ћемо изградњом овог објекта лакше, брже и ефикасније пружати помоћ грађанима. По завршетку градње Ватрогасни дом ће имати четири објекта: главну зграду у чијем приземљу ће бити гараже, а канцеларијски простор ће бити на спрату, објекат за прање и одржавање возила, магацин цивилне заштите и ватрогасни торањ.

- Прва фаза изградње подразумијева завршетак темеља главне зграде, која ће бити укупне површине 1.500 квадратних метара, а земљиште на којем ће нови Ватрогасни дом бити изграђен заузима површину од 12.000 квадратних метара - истакао је страјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Миле Спасојевић.

Рок за завршетак прве фазе изградње Ватрогасног дома је 90 дана, а вриједност радова је 500.000 конвертибилних марака. 

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица има 56 ватрогасаца, у Бијељини и Јањи, и једна је од најопремљенијих ватрогасних јединица у Републици Српској.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

21.10.2021 16:57

56 ватрогасаца...као да смо Њујорк....страшно!! Кад је буџет у питању, тамо гдје је и двоје довољно, ради бар шесторо... Само у зградурине и асфалт улажемо... Гдје спорт, омладина, стипендије, екскурзије,, оде наша омладина....остаће пусте зграде и станови!!

ОДГОВОРИТЕ