Počela gradnja novog Vatrogasnog doma u Bijeljini

- Кada je projekat izgradnje rađen, 2019. godine, planirana ukupna vrijednost radova je bila preko četiri miliona konvertibilnih maraka, u međuvremenu je građevinski materijal poskupio ali mi ćemo kroz dobru kontrolu i praćenje dinamike radova učiniti sve kako bi potrošili što manje narodnog novca", kazao je gradonačalenik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 21.10.2021 | 14:22
Počela gradnja novog Vatrogasnog doma u Bijeljini

Svečanim polaganjem kamena temeljca započeta je prva faza izgradnje novog Vatrogasnog doma u Bijeljini.

- Izgradnja novog Vatrogasnog doma se planira još od 2017. godine, a postupak javne nabavke je pokrenut 2019. godine i dva puta je poništavan. Ove godine smo konačno uspjeli da izaberemo izvođača i počnemo radove na prvoj fazi, a u prijedlogu budžeta za narednu godinu planiramo da obezbijedimo sredstva i za nastavak izgradnje. Кada je projekat izgradnje rađen, 2019. godine, planirana ukupna vrijednost radova je bila preko četiri miliona konvertibilnih maraka, u međuvremenu je građevinski materijal poskupio ali mi ćemo kroz dobru kontrolu i praćenje dinamike radova učiniti sve kako bi potrošili što manje narodnog novca", kazao je gradonačalenik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On je naveo da objekat koji Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica trenutno koristi nije namjenjen za tu svrhu, a posebno otežava brze intervencije vatrogasaca jer se nalazi na mjestu gdje je saobraćaj, zbog velikih gužvi, često usporen.

"Izgradnjom novog Vatrogasnog doma otklonićemo sve nedostatke koje uzrokuje postojeći objekat. Naša Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica je nadaleko poznata po svom dobrom i profesionalnom radu,  a izgradnjom novog Vatrogasnog doma stvorićemo uslove da još bolje obavljaju svoj posao i predano štite živote i imovinu naših sugrađana", kazao je gradonačelnik Petrović.

 Ovo je veliki događaj za grad Bijeljinu i sve naše sugrađane, a posebno za nas vatrogasce, jer ćemo izgradnjom ovog objekta lakše, brže i efikasnije pružati pomoć građanima. Po završetku gradnje Vatrogasni dom će imati četiri objekta: glavnu zgradu u čijem prizemlju će biti garaže, a kancelarijski prostor će biti na spratu, objekat za pranje i održavanje vozila, magacin civilne zaštite i vatrogasni toranj.

- Prva faza izgradnje podrazumijeva završetak temelja glavne zgrade, koja će biti ukupne površine 1.500 kvadratnih metara, a zemljište na kojem će novi Vatrogasni dom biti izgrađen zauzima površinu od 12.000 kvadratnih metara - istakao je straješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Mile Spasojević.

Rok za završetak prve faze izgradnje Vatrogasnog doma je 90 dana, a vrijednost radova je 500.000 konvertibilnih maraka. 

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica ima 56 vatrogasaca, u Bijeljini i Janji, i jedna je od najopremljenijih vatrogasnih jedinica u Republici Srpskoj.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

21.10.2021 18:57

56 vatrogasaca...kao da smo Njujork....strašno!! Kad je budžet u pitanju, tamo gdje je i dvoje dovoljno, radi bar šestoro... Samo u zgradurine i asfalt ulažemo... Gdje sport, omladina, stipendije, ekskurzije,, ode naša omladina....ostaće puste zgrade i stanovi!!

ODGOVORITE