Шефови тајне слушбе разговарали о сарадњи двије земље

Директор Обавјештајне агенције Републике Сјеверне Македоније у посјети Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ.

Босна и Херцеговина 21.10.2021 | 11:34
Шефови тајне слушбе разговарали о сарадњи двије земље

Генерални директор Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине Осман Мехмедагић примио у радну посјету генералног директора Обавјештајне агенције Републике Сјеверне Македоније Ероллда Муслиуа.

Челни људи двије обавјештајне агенције разговарали су о безбједнсним изазовима у Босни и Херцеговини и Републици Сјеверној Македонији, као и о регионалним питањима, досадашњој и будућој међусободној сарадњи и изазовима којима су тренутно изложене земље регије.

Разговарано је о борби против организованог криминала, екстремизма, тероризма и радикализма у регији и појавама које представљају националну, регионалну и глобалну пријетњу.

Мехмедагић и Муслиу истакли су да је досадашња сарадња двије агенције у овом контексту допринијела регионалној стабилности, јачању владавине права и повјерења грађана у обавјештајно-сигурносни сектор.

Такође, на састанку се разговарало и о мигрантској кризи и кријумчарењу људима што представља велики изазов за обје земље и регију обзиром на чињеницу да су Босна и Херцеговина и Република Сјеверна Македонија на тзв. мигрантској рути на Западном Балкану.

Директори Мехмедагић и Муслиу истакли су да је сарадња двије агенције од изузетне важности за сигурност двије земље и добробит њених грађана, саопштено је из ОБА-е.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

21.10.2021 10:24

Ма шта ће Осмица причати о било каквом криминалу нека прво са своје дипломе скине назив "строго пов"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2021 13:02

А прву диплому је стекао у Бања Луци. Хмммм

Name

ма

21.10.2021 14:25

засто га зову "осмица"; је ли мозда зато сто има 8 разреда сколе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да.

21.10.2021 17:58

Зато сто је Осман од миља и осмица, а може бити и др надимака.

Name

Драшко

21.10.2021 18:02

Шпрдачина

ОДГОВОРИТЕ