Šefovi tajne slušbe razgovarali o saradnji dvije zemlje

Direktor Obavještajne agencije Republike Sjeverne Makedonije u posjeti Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH.

Bosna i Hercegovina 21.10.2021 | 11:34
Šefovi tajne slušbe razgovarali o saradnji dvije zemlje

Generalni direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić primio u radnu posjetu generalnog direktora Obavještajne agencije Republike Sjeverne Makedonije Erollda Musliua.

Čelni ljudi dvije obavještajne agencije razgovarali su o bezbjednsnim izazovima u Bosni i Hercegovini i Republici Sjevernoj Makedoniji, kao i o regionalnim pitanjima, dosadašnjoj i budućoj međusobodnoj saradnji i izazovima kojima su trenutno izložene zemlje regije.

Razgovarano je o borbi protiv organizovanog kriminala, ekstremizma, terorizma i radikalizma u regiji i pojavama koje predstavljaju nacionalnu, regionalnu i globalnu prijetnju.

Mehmedagić i Musliu istakli su da je dosadašnja saradnja dvije agencije u ovom kontekstu doprinijela regionalnoj stabilnosti, jačanju vladavine prava i povjerenja građana u obavještajno-sigurnosni sektor.

Takođe, na sastanku se razgovaralo i o migrantskoj krizi i krijumčarenju ljudima što predstavlja veliki izazov za obje zemlje i regiju obzirom na činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Republika Sjeverna Makedonija na tzv. migrantskoj ruti na Zapadnom Balkanu.

Direktori Mehmedagić i Musliu istakli su da je saradnja dvije agencije od izuzetne važnosti za sigurnost dvije zemlje i dobrobit njenih građana, saopšteno je iz OBA-e.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

21.10.2021 12:24

Ma šta će Osmica pričati o bilo kakvom kriminalu neka prvo sa svoje diplome skine naziv "strogo pov"

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2021 15:02

A prvu diplomu je stekao u Banja Luci. Hmmmm

Name

ma

21.10.2021 16:25

zasto ga zovu "osmica"; je li mozda zato sto ima 8 razreda skole?

ODGOVORITE
Name

Ma da.

21.10.2021 19:58

Zato sto je Osman od milja i osmica, a može biti i dr nadimaka.

Name

Драшко

21.10.2021 20:02

Шпрдачина

ODGOVORITE