Готово је, сви се дистанцирају од оног који тоне

- Бакире, прими ме“, данима је вапио да му стари партнер пружи по обичају руку и сламку спаса, али се полако сви дистанцирају од оног који тоне, да их не повуче са собом скупа на дно, па чак и побратим Бакир...

Република Српска 21.10.2021 | 10:07
Готово је, сви се дистанцирају од оног који тоне

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић коментарисао је реакције члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, кога назива "Поглавником", након смјене главне тужитељице Гордане Тадић.

-На крају се појавио и Поглавник како би некако покушао поправити утисак послије дебакла у Народној скупштини Републике Српске те лио крокодилске сузе за Горданом Тадић и тако још једном показао како је главни заштитник Хрватске и хрватских интереса. Њему смета што је гласовима Бошњака у ВСТС-у смијењена Хрватица Гоца, бивша корумпирана главна тужитељка Тужилаштва БиХ умијешана у бројне афере, а на њено мјесто именован Србин Миланко Кајганић, пише Вукановић.

- Чудна борба Поглавника за напаћено српство, али је невјероватно да бар не може прикрити очај због одласка своје омиљене тужитељке, за којом кука као ономад кад је уклоњен савјетник Милан Мито Тегелтија са чела ВСТС-а, констатује Вукановић.

Он даље коментарише и Додиков напад на градоначелника Бијељине због посјете Додиковог колеге у Предсједништву Шефика Џаферовића.

„Бакире, прими ме“, данима је вапио да му стари партнер пружи по обичају руку и сламку спаса, али се полако сви дистанцирају од оног који тоне, да их не повуче са собом скупа на дно, па чак и побратим Бакир, са којим је недавно пио ракију у Предсједништву БиХ, наводи Вукановић и додаје:

- Као увријеђена остављена млада, јавно се љути што је Шефик Џаферовић попио кафу и одржао састанак са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем, и то покушава представити као издају српства, мислећи да је народ стока која ће све да прогута, и да смо сви заборавили кога је прије пет дана звао да се поново договарају комбинације, са ким је формирао власт и Савјет министара у Сарајеву, дајући дарежљиво сва кључна министарства СДА и Бакиру јер су гласовима СДА у Народној скупштини Српске Шпирић и Новић ишли у Дом народа Парламента БиХ.

Срљање и тумарање се наставља, понаша се као гуска у магли и само га треба пустити да тоне у живо блато које је створио, а како расту нервоза и паника, то су јавни испади већи и чешћи. Остаје нам да чекамо и видимо шта је тема испразне конференције за новинаре, које се понављају сваки дан, као нека досадна дугометражна шпанска серија. Новинари имају муку да извуку неку сувислу поруку и реченицу након пола сата бујице неповезаних мисли и реченица, које не служе ничему друго него да покажу да смо на правом трагу, да је одлазак контролисане Тадићке и полуга моћи заробљене државе узрок нервозе, нове кризе, авантура, опасних и сулудих приједлога, пише, између осталог, Вукановић на свом<спан стyле="цолор: #3598дб;"> блогу.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

А када се врате надлезности

21.10.2021 08:22

Мито бекрија це бити главни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

21.10.2021 12:41

Знас кад це се вратити надлезности? НИКАД А знас засто? Зато сто ми Срби нецемо дозволити да будала сруси Дејтонски споразум. Ако нема њега, нема ни Српске

Name

Ре:Добој

21.10.2021 16:48

Али дзаба нам Република Српска ако немамо никакву надлезност. Цему слузи празна љустура, мозе се десит да укину и име па ста онда да радимо.

Name

Прохаска

21.10.2021 08:32

Па вазније је да Шпирич и Новић заузму вазне функције за интересе Републике Српске. Па јесте ли ви видјели колики је кромпир у Шпирича. Шпирић храни цијело српство кромпиром. Незахвалници са бнтв. Милорад јесте диктатор али добар диктаор. Он подрзава ред и правду у Републици Српској. Зна се ко треба да краде а ко да буде биједа. Држава боље функционише кад се зна улога сваког. Власт краде а биједа ради. Нема забуне. Ја сам рекао да је Додик издајник од почетка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

21.10.2021 08:32

Двије породице које двије деценије уско сарађују . Братски дијеле послове, мутне радње ,субвенције итд . Оличења великог Србина патриоте и великог Бошњака .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

21.10.2021 09:09

И један и други зло, зло, зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако ако

21.10.2021 09:23

Србин Бакир Живковић и Хрват Додиг Милорад сјајно сарадјују. Али ће нестати са сцене 2022 године. Крај нема више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако, ако

21.10.2021 11:13

Изетбеговићи су се презивали Јахићи крајем 19 вијека. Кад су дошли у Босански Шамац промјенили су презиме у Изетбеговић. Живковић је можда било камуфлажа да их Влахадија не напада! Зашто би неко крајем 19. вијека, ко се презива Живковић, уопште прихватио ислам , када су Турци тада дали Србији дали независност. Мора да су остали муслимани и побјегли од Влахадије која их је хтјела ликвидирати...

Name

Радмила

21.10.2021 09:40

Е бас ме насмија господин Небојша Вукановић, опис му је за пет! Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.10.2021 10:17

Овај Додиг мени изгледа као хрватски убачени елемент који је дошао да развали све оно што су људи животима платили.Засад му изузетно добро иде и,којег ли апсурда Српски народ га несебично помаже.Ја будалаштина браћо мила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идиот

21.10.2021 10:46

Додик је.Али народ неда мафијаса јер народу одговара овакав олос.

Name

ДЕ

21.10.2021 15:37

Додик је увијек био и остао Хрватски национални интерес

Name

ХМММ

21.10.2021 10:46

Други вјетрови дувају Балканом. Многи медији а и политицари нису дорасли нити зрели тренутним политицким стремљењима појединих народа као и анализи историјских момената неких народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није

21.10.2021 11:34

Народ стока али зато јесте ви све и до једног политичари. Не само он веће сви ви можете са њима а звоцате једни на друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

21.10.2021 11:58

Мени није јасно засто је проблем попити каву, разговарати, склапати послове и договоре са било ким. Засто је Дзаферовиц проблем,? Сто је Босњак? Лудило!!! Сигурна сам да це Вукан са сваким наци заједницки језик, сигурна сам да це његова политика бити на корист сваком становнику РС и заједницке нам дрзаве БиХ. Са Вуканом до конацне побједе !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак 100%

21.10.2021 13:43

Шта кажу хоћел бити кисика за Вулканизере и то мора се звати србски кисеоник који долази из србског ваздусног простора

ОДГОВОРИТЕ