Gotovo je, svi se distanciraju od onog koji tone

- Bakire, primi me“, danima je vapio da mu stari partner pruži po običaju ruku i slamku spasa, ali se polako svi distanciraju od onog koji tone, da ih ne povuče sa sobom skupa na dno, pa čak i pobratim Bakir...

Republika Srpska 21.10.2021 | 10:07
Gotovo je, svi se distanciraju od onog koji tone

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović komentarisao je reakcije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koga naziva "Poglavnikom", nakon smjene glavne tužiteljice Gordane Tadić.

-Na kraju se pojavio i Poglavnik kako bi nekako pokušao popraviti utisak poslije debakla u Narodnoj skupštini Republike Srpske te lio krokodilske suze za Gordanom Tadić i tako još jednom pokazao kako je glavni zaštitnik Hrvatske i hrvatskih interesa. Njemu smeta što je glasovima Bošnjaka u VSTS-u smijenjena Hrvatica Goca, bivša korumpirana glavna tužiteljka Tužilaštva BiH umiješana u brojne afere, a na njeno mjesto imenovan Srbin Milanko Kajganić, piše Vukanović.

- Čudna borba Poglavnika za napaćeno srpstvo, ali je nevjerovatno da bar ne može prikriti očaj zbog odlaska svoje omiljene tužiteljke, za kojom kuka kao onomad kad je uklonjen savjetnik Milan Mito Tegeltija sa čela VSTS-a, konstatuje Vukanović.

On dalje komentariše i Dodikov napad na gradonačelnika Bijeljine zbog posjete Dodikovog kolege u Predsjedništvu Šefika Džaferovića.

„Bakire, primi me“, danima je vapio da mu stari partner pruži po običaju ruku i slamku spasa, ali se polako svi distanciraju od onog koji tone, da ih ne povuče sa sobom skupa na dno, pa čak i pobratim Bakir, sa kojim je nedavno pio rakiju u Predsjedništvu BiH, navodi Vukanović i dodaje:

- Kao uvrijeđena ostavljena mlada, javno se ljuti što je Šefik Džaferović popio kafu i održao sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem, i to pokušava predstaviti kao izdaju srpstva, misleći da je narod stoka koja će sve da proguta, i da smo svi zaboravili koga je prije pet dana zvao da se ponovo dogovaraju kombinacije, sa kim je formirao vlast i Savjet ministara u Sarajevu, dajući darežljivo sva ključna ministarstva SDA i Bakiru jer su glasovima SDA u Narodnoj skupštini Srpske Špirić i Nović išli u Dom naroda Parlamenta BiH.

Srljanje i tumaranje se nastavlja, ponaša se kao guska u magli i samo ga treba pustiti da tone u živo blato koje je stvorio, a kako rastu nervoza i panika, to su javni ispadi veći i češći. Ostaje nam da čekamo i vidimo šta je tema isprazne konferencije za novinare, koje se ponavljaju svaki dan, kao neka dosadna dugometražna španska serija. Novinari imaju muku da izvuku neku suvislu poruku i rečenicu nakon pola sata bujice nepovezanih misli i rečenica, koje ne služe ničemu drugo nego da pokažu da smo na pravom tragu, da je odlazak kontrolisane Tadićke i poluga moći zarobljene države uzrok nervoze, nove krize, avantura, opasnih i suludih prijedloga, piše, između ostalog, Vukanović na svom blogu.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

A kada se vrate nadleznosti

21.10.2021 08:22

Mito bekrija ce biti glavni.

ODGOVORITE
Name

Doboj

21.10.2021 12:41

Znas kad ce se vratiti nadleznosti? NIKAD A znas zasto? Zato sto mi Srbi necemo dozvoliti da budala srusi Dejtonski sporazum. Ako nema njega, nema ni Srpske

Name

Re:Doboj

21.10.2021 16:48

Ali dzaba nam Republika Srpska ako nemamo nikakvu nadleznost. Cemu sluzi prazna ljustura, moze se desit da ukinu i ime pa sta onda da radimo.

Name

Prohaska

21.10.2021 08:32

Pa vaznije je da Špirič i Nović zauzmu vazne funkcije za interese Republike Srpske. Pa jeste li vi vidjeli koliki je krompir u Špiriča. Špirić hrani cijelo srpstvo krompirom. Nezahvalnici sa bntv. Milorad jeste diktator ali dobar diktaor. On podrzava red i pravdu u Republici Srpskoj. Zna se ko treba da krade a ko da bude bijeda. Država bolje funkcioniše kad se zna uloga svakog. Vlast krade a bijeda radi. Nema zabune. Ja sam rekao da je Dodik izdajnik od početka

ODGOVORITE
Name

Zlaja

21.10.2021 08:32

Dvije porodice koje dvije decenije usko sarađuju . Bratski dijele poslove, mutne radnje ,subvencije itd . Oličenja velikog Srbina patriote i velikog Bošnjaka .

ODGOVORITE
Name

Rile

21.10.2021 09:09

I jedan i drugi zlo, zlo, zlo.

ODGOVORITE
Name

ako ako

21.10.2021 09:23

Srbin Bakir Živković i Hrvat Dodig Milorad sjajno saradjuju. Ali će nestati sa scene 2022 godine. Kraj nema više

ODGOVORITE
Name

Ako, ako

21.10.2021 11:13

Izetbegovići su se prezivali Jahići krajem 19 vijeka. Kad su došli u Bosanski Šamac promjenili su prezime u Izetbegović. Živković je možda bilo kamuflaža da ih Vlahadija ne napada! Zašto bi neko krajem 19. vijeka, ko se preziva Živković, uopšte prihvatio islam , kada su Turci tada dali Srbiji dali nezavisnost. Mora da su ostali muslimani i pobjegli od Vlahadije koja ih je htjela likvidirati...

Name

Radmila

21.10.2021 09:40

E bas me nasmija gospodin Nebojša Vukanović, opis mu je za pet! Hvala.

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.10.2021 10:17

Ovaj Dodig meni izgleda kao hrvatski ubačeni element koji je došao da razvali sve ono što su ljudi životima platili.Zasad mu izuzetno dobro ide i,kojeg li apsurda Srpski narod ga nesebično pomaže.Ja budalaština braćo mila

ODGOVORITE
Name

Idiot

21.10.2021 10:46

Dodik je.Ali narod neda mafijasa jer narodu odgovara ovakav olos.

Name

DE

21.10.2021 15:37

Dodik je uvijek bio i ostao Hrvatski nacionalni interes

Name

HMMM

21.10.2021 10:46

Drugi vjetrovi duvaju Balkanom. Mnogi mediji a i politicari nisu dorasli niti zreli trenutnim politickim stremljenjima pojedinih naroda kao i analizi istorijskih momenata nekih naroda.

ODGOVORITE
Name

Nije

21.10.2021 11:34

Narod stoka ali zato jeste vi sve i do jednog političari. Ne samo on veće svi vi možete sa njima a zvocate jedni na druge.

ODGOVORITE
Name

Anja

21.10.2021 11:58

Meni nije jasno zasto je problem popiti kavu, razgovarati, sklapati poslove i dogovore sa bilo kim. Zasto je Dzaferovic problem,? Sto je Bosnjak? Ludilo!!! Sigurna sam da ce Vukan sa svakim naci zajednicki jezik, sigurna sam da ce njegova politika biti na korist svakom stanovniku RS i zajednicke nam drzave BiH. Sa Vukanom do konacne pobjede !!!!!

ODGOVORITE
Name

Bošnjak 100%

21.10.2021 13:43

Šta kažu hoćel biti kisika za Vulkanizere i to mora se zvati srbski kiseonik koji dolazi iz srbskog vazdusnog prostora

ODGOVORITE