Шта пише у кривичној пријави против Дијане Хркаловић?

Дијана Хркаловић приведена је због сумње да је наложила Дејану Миленковићу Багзију да успори достављање извештаја из телефона особа.

Србија 20.10.2021 | 08:24
Шта пише у кривичној пријави против Дијане Хркаловић?

Те особе се наводно доводе у везу са убиством Властимира Милошевића у центру Београда, наводи се у кривичној пријави која је поднета против бивше државне секретарке. Како се наводи, то је за сада једина ствар за коју Хркаловићеву терете.

Следећи корак у истрази против бивше државне секретарке је испитивање деветорице полицајаца који раде у одељењу Службе за специјалне истражне методе, преноси Блиц. Такође, према незваничним сазнајима, тужилаштво још није наложило вештачење њених мобилних телефона.

Против Дијане Хркаловић подигнута је кривична пријава за трговину утицајем, а Дијана је све наводе на саслушању негирала, јер, како наводи њена одбрана, њима је показана само кривична пријава против ње, "али не и докази".

Такође, како наводи адвокат "пале" бивше државне секретарке, у предмету нема наредбе да се вештаче њени телефони.

"Следећи корак у истрази је саслушање сведока, а то су полицајци који су и даље активни. Све се ради по убрзаном поступку, а ми ћемо свакако уложити жалбу на притвор", рекао је Ненад Тасић.

Незванично се наводи да су особе из чијих телефона је Дијана стопирала извештаје због убиства на шинама Вељко Беливук и особе из његовог клана.

"Извештаји из телефона су достављени, али се она терети за то их је касно доставила тако да је због тога једно суђење морало да се одложи", рекао је Ахмед Делимеђац.

Како се предпоставља, сведоци полицајци који ће бити испитани раде на одељењу Службе за специјалне истражне методе и они се заправо везују за истрагу против Миленковића и сви су и даље у служби.

Бивша државна секретарка ће се, како се наводи, поново изјаснити када буде видела доказе.

Подсетимо, кривична пријава терети и Багзија Миленковића за злоупотребу службеног положаја.

Дејан Миленковић, звани Багзи, бивши је начелник Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције МУП Србије.

Био је један од најближих сарадника Дијане Хркаловић и један од вођа полицијске радне групе "Мангуста", за коју се сада верује да је искоришћена за нелегално прислушкивање председника Србије Александра Вучића и његове породице.

Све информације које су на тај начин скупљене радом "Мангусте" су преко Багзија Миленковића завршавале на столу Дијане Хркаловић.

Она је оформила поменуту озлоглашену групу док је била на врхунцу своје моћи у МУП. Групом су, како је "Блиц" први писао, осим ње, управљали Цока Дамњановић и Никола Беговић, шеф одсека у Служби за специјалне истражне методе. На крају се испоставило да је "Мангуста" служила за најпрљавије могуће послове међу којима је било прислушкивање Александра Вучића. Овој групи се "на душу" ставља и тужна судбина инспектора Дејана Јовића.

Подсетимо, каратиста Властимир Милошевић убијен је 30. јануара 2017. године испред зграде у којој је становао. У вези са овим злочином је после само неколико дана ухапшен Вељко Беливук и осумњичен да је починио убиство, што је и писало у кривичној пријави коју је полиција против њега поднела.

После шест месеци истраге, тужилаштво га је под чудним околностима оптужило само за помагање у злочину, да би после суђења био ослобођен кривице.

Како је дошло до оваквог преокрета и даље није сасвим јасно, пише Блиц. Верзија која је пласирана на суђењу је да ДНК траг, нађен на аутомобилу коришћеном приликом убиства, није био потпун, па самим тим ни довољан за осуђујућу пресуду. Такође, ДНК нађен на капији улаза у којем је становао Милошевић је наводно био "контаминиран".

На суђењу Беливуку и Миљковићу сведочила је вештакиња Милица Кецкаревић Марковић која је рекла да је дошло до неспоразума у комуникацији с полицијом и да Беливуков траг никад није нађен на капији. Ова тврдња била је довољна да Беливук буде ослобођен. Након тога, почео је успон Веље Невоље у београдском подземљу што је касније довело до више убистава које је, како се сумња, починила његова криминална група.

(Б92 Принтскрин: Yоутубе/МУП Републике Србије)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

сенберац

20.10.2021 08:55

има срба који воле паре јер пара нема ни вјере ни нације параје пара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДБ

20.10.2021 11:06

Све је стекла на покварен нацин,немозес да вјерујес да зене могу бити толики гад .

Name

ТАНГЕ

20.10.2021 12:08

ЈЕЛИ ТО ОДУЗЕТО

Name

Ујко

20.10.2021 09:13

Дама која убија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОБОТНИЦА

20.10.2021 10:01

ОНА ЈЕ САМО ЈЕДАН ПИПАК ХОБОТНИЦЕ НА ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

20.10.2021 11:16

ФАЦА ЈОЈ ГОВОРИ ДА ЈЕ ВРЛО ОПАСАН ТИП !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Припазите ви

20.10.2021 15:42

На своје принцезе. Да не постану такве како ви описујет и постављате ову слику.

Name

Пиши пропало....

20.10.2021 19:21

Е мој друже по чему ти је опасна....Вјероватно доживотно у ћузи.....Није лако сад из луксуза у самицу... Да је нормална радила би поштено...створила породицу... По сликама из канцеларије види се разврат И блуд...Ал то крају.. У затвор треба онај ко је поставио на тако вазну функцију јер је понизила поштене полицајце којих још има..Чистка...Поштени остају на послу непоштени робија..

Name

Стара народна

20.10.2021 16:24

Ским си такав си...са мафијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

20.10.2021 23:37

Којој странци ова припада...само питам.

ОДГОВОРИТЕ