Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

Dijana Hrkalović privedena je zbog sumnje da je naložila Dejanu Milenkoviću Bagziju da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba.

Srbija 20.10.2021 | 08:24
Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

Te osobe se navodno dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića u centru Beograda, navodi se u krivičnoj prijavi koja je podneta protiv bivše državne sekretarke. Kako se navodi, to je za sada jedina stvar za koju Hrkalovićevu terete.

Sledeći korak u istrazi protiv bivše državne sekretarke je ispitivanje devetorice policajaca koji rade u odeljenju Službe za specijalne istražne metode, prenosi Blic. Takođe, prema nezvaničnim saznajima, tužilaštvo još nije naložilo veštačenje njenih mobilnih telefona.

Protiv Dijane Hrkalović podignuta je krivična prijava za trgovinu uticajem, a Dijana je sve navode na saslušanju negirala, jer, kako navodi njena odbrana, njima je pokazana samo krivična prijava protiv nje, "ali ne i dokazi".

Takođe, kako navodi advokat "pale" bivše državne sekretarke, u predmetu nema naredbe da se veštače njeni telefoni.

"Sledeći korak u istrazi je saslušanje svedoka, a to su policajci koji su i dalje aktivni. Sve se radi po ubrzanom postupku, a mi ćemo svakako uložiti žalbu na pritvor", rekao je Nenad Tasić.

Nezvanično se navodi da su osobe iz čijih telefona je Dijana stopirala izveštaje zbog ubistva na šinama Veljko Belivuk i osobe iz njegovog klana.

"Izveštaji iz telefona su dostavljeni, ali se ona tereti za to ih je kasno dostavila tako da je zbog toga jedno suđenje moralo da se odloži", rekao je Ahmed Delimeđac.

Kako se predpostavlja, svedoci policajci koji će biti ispitani rade na odeljenju Službe za specijalne istražne metode i oni se zapravo vezuju za istragu protiv Milenkovića i svi su i dalje u službi.

Bivša državna sekretarka će se, kako se navodi, ponovo izjasniti kada bude videla dokaze.

Podsetimo, krivična prijava tereti i Bagzija Milenkovića za zloupotrebu službenog položaja.

Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši je načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Bio je jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović i jedan od vođa policijske radne grupe "Mangusta", za koju se sada veruje da je iskorišćena za nelegalno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Sve informacije koje su na taj način skupljene radom "Manguste" su preko Bagzija Milenkovića završavale na stolu Dijane Hrkalović.

Ona je oformila pomenutu ozloglašenu grupu dok je bila na vrhuncu svoje moći u MUP. Grupom su, kako je "Blic" prvi pisao, osim nje, upravljali Coka Damnjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Na kraju se ispostavilo da je "Mangusta" služila za najprljavije moguće poslove među kojima je bilo prisluškivanje Aleksandra Vučića. Ovoj grupi se "na dušu" stavlja i tužna sudbina inspektora Dejana Jovića.

Podsetimo, karatista Vlastimir Milošević ubijen je 30. januara 2017. godine ispred zgrade u kojoj je stanovao. U vezi sa ovim zločinom je posle samo nekoliko dana uhapšen Veljko Belivuk i osumnjičen da je počinio ubistvo, što je i pisalo u krivičnoj prijavi koju je policija protiv njega podnela.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo ga je pod čudnim okolnostima optužilo samo za pomaganje u zločinu, da bi posle suđenja bio oslobođen krivice.

Kako je došlo do ovakvog preokreta i dalje nije sasvim jasno, piše Blic. Verzija koja je plasirana na suđenju je da DNK trag, nađen na automobilu korišćenom prilikom ubistva, nije bio potpun, pa samim tim ni dovoljan za osuđujuću presudu. Takođe, DNK nađen na kapiji ulaza u kojem je stanovao Milošević je navodno bio "kontaminiran".

Na suđenju Belivuku i Miljkoviću svedočila je veštakinja Milica Keckarević Marković koja je rekla da je došlo do nesporazuma u komunikaciji s policijom i da Belivukov trag nikad nije nađen na kapiji. Ova tvrdnja bila je dovoljna da Belivuk bude oslobođen. Nakon toga, počeo je uspon Velje Nevolje u beogradskom podzemlju što je kasnije dovelo do više ubistava koje je, kako se sumnja, počinila njegova kriminalna grupa.

(B92 Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

senberac

20.10.2021 08:55

ima srba koji vole pare jer para nema ni vjere ni nacije paraje para

ODGOVORITE
Name

DB

20.10.2021 11:06

Sve je stekla na pokvaren nacin,nemozes da vjerujes da zene mogu biti toliki gad .

Name

TANGE

20.10.2021 12:08

JELI TO ODUZETO

Name

Ујко

20.10.2021 09:13

Дама која убија.

ODGOVORITE
Name

HOBOTNICA

20.10.2021 10:01

ONA JE SAMO JEDAN PIPAK HOBOTNICE NA VLASTI.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

20.10.2021 11:16

FACA JOJ GOVORI DA JE VRLO OPASAN TIP !!!

ODGOVORITE
Name

Pripazite vi

20.10.2021 15:42

Na svoje princeze. Da ne postanu takve kako vi opisujet i postavljate ovu sliku.

Name

Piši propalo....

20.10.2021 19:21

E moj druže po čemu ti je opasna....Vjerovatno doživotno u ćuzi.....Nije lako sad iz luksuza u samicu... Da je normalna radila bi pošteno...stvorila porodicu... Po slikama iz kancelarije vidi se razvrat I blud...Al to kraju.. U zatvor treba onaj ko je postavio na tako vaznu funkciju jer je ponizila poštene policajce kojih još ima..Čistka...Pošteni ostaju na poslu nepošteni robija..

Name

Stara narodna

20.10.2021 16:24

Skim si takav si...sa mafijom

ODGOVORITE
Name

DTI

20.10.2021 23:37

Kojoj stranci ova pripada...samo pitam.

ODGOVORITE