Ово су здраве намирнице које можете јести навече

Док гледате филм навече, вјероватно бисте нешто грицкали, но чипс и сличне намирнице ће само допринијети дебљању. Стручњаци су открили које намиринице можете јести навече, а да се при томе не удебљате.

Здравље 19.10.2021 | 16:54
Ово су здраве намирнице које можете јести навече

Бобице (купине, малине, боровнице, јагоде итд) – Бобице су богате влакнима која вам помажу да се осјећате ситим, а осим тога садрже и магнезиј, минерал који опушта живце и мишиће.

Крекери од цјеловитог зрна – Ово је одлична и здрава намирница па је идеална за грицкање ноћу, само припазите да узмете крекере без соли.

Мрква и хумус – Ако желите појести нешто хрскаво без пуно калорија, ово је одличан избор. Свјеже мркве и хумус су добра и здрава комбинација.

Кокице – Једе ли вам се нешто слано и хрскаво, кокице су идеалан избор. Кокице су богате влакнима па ће вас лако заситити. Избјегавајте кокице с маслацем и сољу јер су здравији избор оне с маслиновим уљем или свјежим зачинима.

Орашасти плодови – Орашасти плодови како љешнаци или бадеми су богати протеинима и магнезијем па ћа лако задовољити ваш апетит и помоћи вам да прије заспите, пише Тимес оф Индиа.

(Н1  Фото: Пиxабаy)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xxx

19.10.2021 15:14

А чиме да их купимо????

ОДГОВОРИТЕ