Сахрањен Марко Живић: Најближи се опростили уз сузе и песму "Јелени умиру сами"

Марко Живић је сахрањен на Новом Гробљу у Београду уз присуство бројих пријатеља, породице и поштовалаца његовог лика и дела.

Магазин 19.10.2021 | 16:36
Сахрањен Марко Живић: Најближи се опростили уз сузе и песму "Јелени умиру сами"

Говор је одржао Драган Бјелогрлић, видно потресен и сломљен болом, а Живић је испраћен уз песму "Јелени умиру сами", групе Последња игра лептира.

 
Marko Živić, Sahrana
ФОТО: НИКОЛА АНЂИЋ

- Одлазе људи. Све нас је мање који се препознајемо. Све нас је мање који се волимо. Умиру јелени. Шта радити кад оде човек који оде са душом давно рањене срне. Како рећи збогом широком осмеху и врцаве радости која нас је опчињавала. Он је хтео само да сакрије свој тужан поглед и рањивост. Ја сад треба да се опростим од тебе Марко. Морам да кажем да ти негде идеш, а да те ми више нећемо срести и загрлити. Како се то ради? Које су то речи? Најрађе бих да ти покаже колико сам те волео. Нисам сигуран да сам ти то показао кад је било време. То ме сада боли, али верујем да си ти то знао и осећао. Више од 15 година смо се преко 200 пута опраштали на сцени. Обојица смо плакали сваки пут. Мартини је у представи "Лет изнад кукавичјег гнезда" давао ташну Мекмарфију да га не остави. Ту ташну си ми поклонио за 50. рођендан. Хтео бих да ти сад дам ту ташну да не идеш. Волео бих да ти је дам. Знам да је то немогуће. Даћу ти је једног дана. Јелени умири сами као и рањене срце. Ти Марко остајеш у срцима људи који су имали среће да те упознају и зато ће прича о крушевачком Петру Пану са Црвеног крста дуго живети. Добри мој Марко, Мартини мој, путуј с топлим осмехом и само теби знаном тугом. Нама остаје да те волимо и чувамо сећање на тебе. Нека ти је вечна слава и хвала - говорио је Драган Бјелогрлић потресним гласом.

Marko Živić, Sahrana
ФОТО: ЈОВАН МЛАДЕНОВИЋ

Опело је одржано у 14 часова испред цркве на Новом гробљу, а по завршетку је колона кренула ка глумчевој вечној кући.

Маса људи заједно са пријатељима и породицом кренула је ка гробном месту да Марка испрати на вечни починак.

Много је оних који су желили да упуте послдње збогом познатом глумцу.

Међу њима је Марко Радоњић и Андрија Милошевић који су видно потресени.

Војин и Бојан Ћетковић су дошли да одају почаст и опосте се од великог пријатеља са којим су друговали у Крушевцу и самом позоришту.

Војина и Марка је пут одвео у Београд, а Бојан је остао у Крушевцу и наставио да негује богату традицију града као "расадника глумаца" и то као организатор у позоришту.

Marko Živić, Sahrana

Политичар Ивица Дачић је дошао да се опрости од Марка Живића, као и Сергеј Трифуновић који је један од глумаца који су одрасли у Крушевцу - његов отац Тома играо је у Крушевачком позоришту.

Marko Živić, Sahrana

Његове колеге из Београдског драмског позоришта, Андрија Кузмановић и Бода Нинковић су дошли да се опросте после дирљивих говора на комеморацији.

Срђан Тимаров, његов колега са класе, дошао је да упути последње збогом, са којим је студирао у класи чувеног Радета Марковића у Новом Саду. Ту је и Драган Маринковић - Маца.

Marko Živić

Бјела једва задржава сузе, а на гробље је стигао и Гордан Кичић са којим је Марко глумио у многим представама.

Marko Živić, Sahrana

Радош Бајић који је из истог краја као и Живић је дошао да се опрости иод свог земљака.

Marko Živić, Sahrana

Бивша жена покојног глумца, Наташа Павловић је дошла да се опрости, а емоције није могла да задржи. Они су били у браку 4 године, док је међу првима стогла певачица Зорана Павић сва у црном и са једном црвеном ружом.

Marko Živić, Komemoracija, Sahrana

На комеморацији у Београдском драмском позоришту се појавило много колега и пријатеља који су желели да одају почаст покојном глумцу.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/10/19/11/2759795_марко-колаз_фф.јпг?вер=1634641887" алт="Марко Живић, Комеморација, Сахрана" />

Марко Живић преминуо је 14. октобра у КБЦ "Драгиша Мишовић" после тронедељне бробе са коронавирусом.

(Курир.рс Фото: Курир)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Покој

19.10.2021 19:46

Твојој дуси Марко.Вјецна ти слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ