Због неодговорног понашања, можда вратимо локдаун!

Словеначки премијер Јанез Јанша окривио је данас грађанске протесте почетком октобра против ковид пропусница за повећање броја оболелих од ковида.

Свијет 18.10.2021 | 18:46
Због неодговорног понашања, можда вратимо локдаун!

Јанша је одговарао на питања посланика о употреби полицијске силе против демонстраната, укључујући и коришћење сузавца и водених топова, пренео је АП.

Премијер Словеније је бранио полицијске акције, оптуживши демонстранте да су напали полицију.

"Повређено је 44 полицајаца, а неки демонстранти су претрпели лакше повреде. Јасно је ко је изазивао нереде", додао је Јанша.

Око 25 демонстраната је притворено, а неколико их је повређено или хоспитализовано, већина због удисања сузавца.

Новинар АП-а је попрскан воденим топом и погођен у главу непознатим објектом током полицијске интервенције.

Јанша је одбацио могућност да ће доћи до наставка насиља у Словенији као последица полицијске акције против демонстраната, рекавши да ће се уместо тога нација сусрести са наставком у броју новооболелих.

"Као резултат неодговорног понашања, а не полиције или владе, влада ће можда морати да буде приморана да врати локдаун", додао је Јанша, пренела је агенција СТА.

(Тању Фото:Вечерњи.хр)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Срб сло

18.10.2021 18:36

Будала, која сад намјерно хоце да уведе локдаун, Као освету за протесте против његове тортуре. Али неце се јос дуго копрцати

ОДГОВОРИТЕ
Name

само напред полицијо

18.10.2021 20:00

удри гамад и нераднике, то протести који униставају сопствену дрзаву. тотално нецивилизовано. мозда су и са стране досли да праве немир. Зато пендрек нек само ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алда

18.10.2021 20:52

Везе ти немаш.