Zbog neodgovornog ponašanja, možda vratimo lokdaun!

Slovenački premijer Janez Janša okrivio je danas građanske proteste početkom oktobra protiv kovid propusnica za povećanje broja obolelih od kovida.

Svijet 18.10.2021 | 18:46
Zbog neodgovornog ponašanja, možda vratimo lokdaun!

Janša je odgovarao na pitanja poslanika o upotrebi policijske sile protiv demonstranata, uključujući i korišćenje suzavca i vodenih topova, preneo je AP.

Premijer Slovenije je branio policijske akcije, optuživši demonstrante da su napali policiju.

"Povređeno je 44 policajaca, a neki demonstranti su pretrpeli lakše povrede. Jasno je ko je izazivao nerede", dodao je Janša.

Oko 25 demonstranata je pritvoreno, a nekoliko ih je povređeno ili hospitalizovano, većina zbog udisanja suzavca.

Novinar AP-a je poprskan vodenim topom i pogođen u glavu nepoznatim objektom tokom policijske intervencije.

Janša je odbacio mogućnost da će doći do nastavka nasilja u Sloveniji kao posledica policijske akcije protiv demonstranata, rekavši da će se umesto toga nacija susresti sa nastavkom u broju novoobolelih.

"Kao rezultat neodgovornog ponašanja, a ne policije ili vlade, vlada će možda morati da bude primorana da vrati lokdaun", dodao je Janša, prenela je agencija STA.

(Tanju Foto:Večernji.hr)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srb slo

18.10.2021 18:36

Budala, koja sad namjerno hoce da uvede lokdaun, Kao osvetu za proteste protiv njegove torture. Ali nece se jos dugo koprcati

ODGOVORITE
Name

samo napred policijo

18.10.2021 20:00

udri gamad i neradnike, to protesti koji unistavaju sopstvenu drzavu. totalno necivilizovano. mozda su i sa strane dosli da prave nemir. Zato pendrek nek samo radi

ODGOVORITE
Name

Alda

18.10.2021 20:52

Veze ti nemaš.