Моззарт подржао мале фудбалере из Вршана

У бијељинским селима расту нека нова фудбалска имена. У тамошњим школама спорта вриједно тренирају дјечаци и дјевојчице које бисмо једног дана могли да гледамо на европским и свјетским стадионима.

Фудбал 18.10.2021 | 17:36
Моззарт подржао мале фудбалере из Вршана

Један од расадника талената је Школа фудбала ДДМВ Спорт у селу Вршани коју тренутно похађа 27 малишана. До сада нису имали исте дресове, а захваљујући донацији компаније Моззарт пјетлићи сада изгледају као озбиљан фудбалски тим. 

- Дјеца и њихови родитељи су одушевљени овом донацијом. Имали смо нешто мало опреме коју смо добијали од пријатеља клуба и родитеља дјеце. Међутим, никада сви дресови нису исто изгледали. Зато нам донација нових комплета много значи. Лијепо изгледају и веома су квалитетни, па сада имамо комплетну опрему за наш мали тим- каже Ненад Ђукић, тренер Школе фудбала ДДМВ Спорт Вршани. 

Иначе, у називу школе, која је основана прије шест година,  крију се имена бијељинских села Доњи Драгаљевац, Магнојевић и Вршани из којих су малишани који ту уче прве фудбалске потезе. Кроз омладински погон школе, која ради при Фудбалском клубу Јован Стевић, до сада је прошло око 80 младих фудбалера. 

Тренутно на тренинге долазе 24 дјечака и три дјевојчице узраста од шест до 14 година. Већина су пјетлићи, а имају и неколико старијих колега који су пионири.

Иако су још мали, већ биљеже велике резултате. Тако су остварили запажене наступе на турнирима школа фудбала у Бијељини, Зворнику, Маглају, Обреновцу, Лозници, Шапцу. Прије три године њихови кадети су били прваци Подручног савеза Семберије, Мајевице и Бирча. 

Протеклих 21 годину ФК Јован Стевић, који игра у Првој општинској лиги Бијељина, у Вршанима организује традиционални турнир за сениоре, а посљедњих шест година на њему снаге одмјеравају и мали фудбалери.

Ово такмичење окупља око 35 екипа које се такмиче у пет узрасних категорија. На овогодишњем турниру мали домаћини су дошли до финала у којем су изгубили од Школе фудбала „Пчелињо“ из Лознице. 

Школа се финансира углавном симболичним чланаринама и уз помоћ пријатеља клуба. Зато им донација компаније Моззарт посебно значи.

-У свом друштвено одговорном раду свакодневно помажемо бројним клубовима без обзира на то којим се спортом баве и у којем су рангу такмичења. Ипак, посебан акценат стављамо на донације школама спорта у којима стасавају нови млади таленти, а све како би им олакшали улазак у свијет спорта- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

(БН)

 

Коментари / 0

Оставите коментар